X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Παρουσιάστηκε αυτοβούλως και συνελήφθη ο δικηγόρος Θ. Παναγόπουλος

Στην αστυνομία, παρουσιάστηκε αυτοβούλως και συνελήφθη βάσει του εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του και ο δεύτερος δικηγόρος που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της “μαφίας” του Κορυδαλλού, Θεόδωρος Παναγόπουλος.

Ο δικηγόρος, που μέχρι πρότινος ήταν συνήγορος του 65χρονου δικηγόρου ο οποίος είναι προσωρινά κρατούμενος για την ίδια υπόθεση, αναμένεται να οδηγηθεί (όπως και ο ήδη συλληφθείς Αλ. Λυκουρέζος) στο γραφείο του ανακριτή Ευτ. Νικόπουλου για να ενημερωθεί για στοιχεία της δικογραφίας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες συνελήφθη ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος για “συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση” και απόπειρα εκβίασης του Αρ. Φλώρου.

Οι δύο δικηγόροι κρίθηκαν ύποπτοι φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων, με αποτέλεσμα την έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος αναμένεται να βρεθεί σήμερα ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή, αντιμέτωπος – όπως και ο Θ. Παναγόπουλος – με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και απόπειρας εκβίασης κατά του Αριστείδη Φλώρου. Όπως όλα δείχνουν, οι δύο δικηγόροι αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν ολιγοήμερη προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τους υπερασπιστικούς τους ισχυρισμούς.

Ο Αλ. Λυκουρέζος συνελήφθη ενώ επέστρεφε με το αυτοκίνητό του από εστιατόριο στο οποίο γευμάτιζε. Άνδρες της αντιτρομοκρατικής τον σταμάτησαν και του ζήτησαν να τους ακολουθήσει. Ο γνωστός ποινικολόγος οδηγήθηκε στην ΓΑΔΑ και εκεί τον επισκέφθηκε ο δικηγόρος του, Θρασύβουλος Κονταξής. Ο δικηγόρος είπε ότι “είναι εξωφρενικό να εκδίδεται ένταλμα σύλληψης για έναν άνθρωπο γνωστής διαμονής και επαγγελματικής δραστηριότητας. Εκτός κι να εξυπηρετεί άλλες πολιτικές σκοπιμότητες”.

Μάλιστα πολλοί νομικοί εξέφραζαν την απορία τους γιατί δεν κλήθηκαν οι δύο δικηγόροι σε απολογία, ώστε να εμφανιστούν και να δώσουν εξηγήσεις.

Πηγή: capital.gr

Σχετικά Άρθρα: