X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Αργυρούπολη: Συνελήφθη μέσα σε ντουλάπα ο ένας από τους τρεις δραπέτες

Μετά από ειδική και μεγάλη επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη ο ένας από τους τρεις δραπέτες του Αστυνομικού Τμήματος Αργυρούπολης. Ο συλληφθείς, είναι το 24χρονο μέλος της σπείρας που υπενθυμίζεται ότι μαζί με άλλους δύο είχαν αποδράσει λιμάροντας τα κάγκελα και πηδώντας από μεγάλο ύψος την περασμένη Τρίτη.

Οι τρεις δραπέτες που είχαν αποδράσει, είναι μέλη της σπείρας των 5 Αλβανών διαρρηκτών που διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις και κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Οι δράστες ήταν ιδιαίτερα εκπαιδευμένοι και έμπειροι στην αναρρίχηση ορόφων πολυκατοικιών και αφού επέλεγαν τα σπίτια στόχο, παραβίαζαν τις πόρτες ή τα παράθυρα και εισερχόμενοι αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Ο 24χρονος συνελήφθη σήμερα στις 5 τα ξημερώματα, σε σπίτι συγγενικών του προσώπων στην περιοχή Αγία Μαρίνα Κορωπίου, όπου εκεί κρυβόταν όλες αυτές τις ημέρες. Όταν εισέβαλλαν στο σπίτι οι αστυνομικοί και τους αντιλήφθηκε, κρύφτηκε σε μια ντουλάπα και προσπάθησε να αντισταθεί όταν τον εντόπισαν, χωρίς να καταφέρει να αποδράσει και πάλι, γιατί οι αστυνομικοί του πέρασαν αμέσως χειροπέδες.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί εβδομήντα δύο (72) περιπτώσεις διαρρήξεων οικιών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής με την αξία των αφαιρεθέντων να υπερβαίνει τις 400.000 ευρώ. Σε αρκετές περιπτώσεις αφαιρούσαν και τα κλειδιά των αυτοκινήτων των παθόντων, τα οποία χρησιμοποιούσαν κατά τη διαφυγή τους.

Επίσης, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στις περιοχές Λούτσας και Κορωπίου για να εντοπισθούν και οι άλλοι δύο δραπέτες του αστυνομικού τμήματος Αργυρούπολης οι οποίου είναι 31 και 28 ετών, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν οι Αρχές κρύβονται σε αυτές τις περιοχές.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, χρονικής διάρκειας μέχρι την 19-12-2018, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων καθώς και στην διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-9690800 της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 23 Ιουνίου 2018 20:48

Σχετικά Άρθρα: