X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Ολλανδία: Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης στην Ουτρέχτη – Ποιος είναι

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες και όπως ανακοίνωσε η Ολλανδική αστυνομία, συνελήφθη ο Τούρκος δράστης της ένοπλης και φονικής επίθεσης σήμερα Δευτέρα μέσα σε ένα τραμ στην Ουτρέχτη, που στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους και άφησε πέντε τραυματίες.

Πρόκειται για τον 37χρονο Γκιοκμέν Τανίς που γεννήθηκε στις 2 Ιουλίου 1981 στο Γιόζγκατ της κεντρικής Τουρκίας και φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες, να έχει πολεμήσει στην Τσετσενία. Ο Τανίς, θεωρείτο από τις αρχές ύποπτος για διασυνδέσεις με τον ISIS. Αρχικά είχε συλληφθεί, αλλά κατόπιν αφέθηκε ελεύθερος.

Ο Γκιοκμέν Τανίς, το 2013 είχε πυροβολήσει μέλος της οικογένειας του, όπως ισχυρίστηκε για οικογενειακές διαφορές και ο πατέρας του Μεχμέτ Τανίς, δήλωσε ότι έχουν να μιλήσουν έντεκα χρόνια, αλλά αν ο γιος του ευθύνεται για την επίθεση, θα πρέπει να τιμωρηθεί και να πληρώσει.

Ο δράστης , όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι της Ολλανδίας RTV Utrecht είχα από παλιά μπλεξίματα με την αστυνομία για μικρά αλλά και μεγάλα αδικήματα. Ακόμα δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για το χρονικό της σύλληψης.



Γκιοκμέν Τανίς, ο Τούρκος δράστης της επίθεσης στην Ουτρέχτη Ολλανδίας.

Σχετικά Άρθρα: