X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Σύλληψη 2 συμμοριών της Χαλκίδας για ναρκωτικά, κλοπές και τοκογλυφία

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας, συνελήφθησαν δύο ανεξάρτητες πολυμελείς εγκληματικές συμμορίες που δραστηροποιούντο στην Εύβοια και ειδικά στη Χαλκίδα.

Η σύλληψη των δραστών ήταν αποτέλεσμα πολύμηνης και μεθοδικής έρευνας της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας. Εξαρθρώθηκαν πλήρως δύο ανεξάρτητες πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην οργανωμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και στην κατ’ εξακολούθηση διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της πολύμηνης έρευνας, διακριβώθηκε η δράση ομάδας, η οποία δραστηριοποιούταν στην κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση τοκογλυφία και στην τέλεση εκβιάσεων και συνελήφθησαν οι εμπλεκόμενοι.

Η αποδόμηση των ανωτέρω εγκληματικών ομάδων και η σύλληψη των μελών τους, είναι αποτέλεσμα ευρείας κλίμακας συντονισμένης και ταυτόχρονης αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε προχθές (22-02-2018) σε περιοχές κυρίως της Εύβοιας, αλλά και της Βοιωτίας και Αττικής.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση οργανώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, με τη συνδρομή των Αστυνομικών Τμημάτων Ιστιαίας, Ερέτριας και Αλιβερίου Ευβοίας, του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών και Αστυνομικού Τμήματος Τανάγρας Βοιωτίας, καθώς και του Αστυνομικού Τμήματος Νίκαιας Αττικής. Επίσης για τις ανάγκες της επιχείρησης χρησιμοποιήθηκαν δύο (2) σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.

Στην Α΄ Εγκληματική Οργάνωση, συνελήφθη το αρχηγικό της στέλεχος, 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, καθώς και επτά (7) ακόμη μέλη της, εκ των οποίων τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 42, 39, 34 και 23 ετών, καθώς και τρεις υπήκοοι Αλβανίας, δύο άνδρες ηλικίας 24 και 35 ετών και μία 29χρονη.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι εμπλεκόμενοι είναι για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και κατά περίπτωση, για καλλιέργεια, προμήθεια και μεταφορά ναρκωτικών, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και αλλοδαπών.

Σχετικά με την Β΄Εγκληματική Οργάνωση, συνελήφθη το αρχηγικό της στέλεχος, 52χρονος ημεδαπός, καθώς και επτά (7) ακόμη μέλη της, εκ των οποίων πέντε ημεδαποί, ηλικίας 64, 63, 43, 53 και 43 ετών, καθώς και δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 42 και 36 ετών.

Οι εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Κατασχέθηκαν συνολικά περισσότερα από (100.000) ευρώ, ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, ναρκωτικά δισκία, ζυγαριές ακριβείας, πληθώρα προϊόντων κλοπών, πιστόλια, κυνηγετικά όπλα, μαχαίρια κ.α.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 4 Ιουλίου 2018 00:51

Σχετικά Άρθρα: