X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Συνάντηση των Ελλήνων στρατιωτικών με τους γονείς τους σε Αδριανούπολη

Ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης, θα συναντήσουν σήμερα Μεγάλη Παρασκευή το μεσημέρι τους γονείς τους στις φυλακές της Αδριανούπολης και σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι η πρώτη φορά που δεν θα υπάρχει ανάμεσα τους το διαχωριστικό τζάμι.

Η δυνατότητα αυτή σύμφωνα με τον κανονισμό των φυλακών στην Αδριανούπολη, ισχύει για μία μόνο φορά το μήνα. Έτσι οι γονείς των δύο παιδιών, θα έχουν την ευκαιρία να τα αγκαλιάσουν και να τους δώσουν κουράγιο για όλη αυτή την περιπέτεια που περνούν.

Επίσης, πριν από το επισκεπτήριο, οι γονείς των δύο Ελλήνων, θα επισκεφτούν το Ελληνικό προξενείο, για να ενημερωθούν όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις για την υπόθεση των παιδιών τους.

Είναι η 37 ημέρα που οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν φυλακισμένοι στις στρατιωτικές φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, μετά από την σύλληψη τους στις Καστανιές του Έβρου και κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στην Τουρκία.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μέσω της εφημερίδας Documento, έστειλε μήνυμα που έχει αποδέκτες τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς αλλά και τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν:

Άγγελε και Δημήτρη, όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας, σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, αναφέρθηκε με ιδιαίτερα συγκινητικά λόγια στους δύο στρατιωτικούς, παρομοιάζοντας τους με τον Ιησού Χριστό και με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Καστοριάς κ. Σεραφείμ, σε όλες τις εκκλησίες της Καστοριάς, δύο στασίδια θα είναι αφιερωμένα στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Παράλληλα, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄, κατά την διάρκεια της Ακολουθίας των Παθών στον κοινοτικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια που μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια, ευχήθηκε στα δύο Ελληνόπουλα:

Απόψε ο Εσταυρωμένος ας συντροφέψει τα δυο μας παιδιά, τους δυο στρατιώτες που μιμούνται τον Χριστό, και είναι και αυτά μέσα στις φυλακές,

Κι αν υπάρχουν Πόντιοι Πιλάτοι να τους δικάζουνε, να ξέρουνε πως ο Βασιλεύς της ειρήνης, ο Ιησούς Χριστός, δε θα αφήσει αυτά τα παιδιά μας, που δίδουν μάχη εκεί, γιατί αγαπούνε Πατρίδα, Ελλάδα, Ορθοδοξία. Ο Θεός να είναι κοντά τους, πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα: