X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Άγκυρα: Σε εξέλιξη η συνάντηση Αλέξη Τσίπρα – Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο αεροδρόμιο της Άγκυρας στις 15.30 και τον υποδέχθηκαν ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι και η υπουργός Εμπορίου Ρουχσάρ Πεκτζάν.

Στο διήμερο ταξίδι του στην Άγκυρα, ο πρωθυπουργός συνοδεύεται από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στ. Πιτσιόρλα. Επίσης, τον Αλέξη Τσίπρα συνοδεύει η σύντροφος του Περιστέρα Μπαζιάνα.

Μετά την άφιξη του στην Άγκυρα, ο Αλέξης Τσίπρας κατευθύνθηκε προς το προεδρικό μέγαρο, όπου μετά τη συνάντηση με τον κ. Ερντογάν θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των δύο χωρών. Ακολούθως θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου.

Κατόπιν, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα παραθέσει δείπνο απόψε Τρίτη, προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού, στο οποίο θα παρευρίσκεται και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μόλις έφτασε στην Άγκυρα, έγραψε σε μήνυμα του στο Twitter δίνοντας το στίγμα της επίσκεψης απ’ την ελληνική πλευρά ότι: «Έχουμε τη δυνατότητα να πιάσουμε ξανά το νήμα ενός ειλικρινούς διαλόγου για την επανεκκίνηση της θετικής μας ατζέντα, προς όφελος των λαών μας και της ευρύτερης περιοχής».

Για αύριο Τετάρτη, είναι προγραμματισμένη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Αγία Σοφία, όπως και συνάντηση με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας στην Κωνσταντινούπολη. Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Το πρόγραμμα αναλυτικά

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου

18:50: Δηλώσεις του πρωθυπουργού και του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας προς τους εκπροσώπους του Τύπου.

19:30: Δείπνο παρατιθέμενο από τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού.

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου

09:15: Επίσκεψη και ξενάγηση του πρωθυπουργού στην Αγία Σοφία.

11:30: Μετάβαση του Πρωθυπουργού στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, όπου, αφού ξεναγηθεί, θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο.

18:30: Συνάντηση του πρωθυπουργού με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας της Κωνσταντινούπολης στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, όπου στεγάζεται το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας.



Σχετικά Άρθρα: