X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Ρωσικό αεροπλάνο συντρίβεται σε προσγείωση στη Συρία με 32 νεκρούς

Ένα ρωσικό αεροπλάνο στρατιωτικών μεταφορών συνετρίβη κατά την προσγείωση στην αεροπορική βάση Khmeimim στη Συρία, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Έξι μέλη του πληρώματος καθώς και 26 επιβάτες σκοτώθηκαν στη συντριβή, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ρωσική εφημερίδα RT και το ρωσικό υπουργείο, το περιστατικό μπορεί να έχει προκληθεί από τεχνική δυσλειτουργία.

Περίπου στις 15:00 ώρα Μόσχας, ένα ρωσικό αεροσκάφος An-26 συνετρίβη ενώ εισερχόταν για προσγείωση στην αεροπορική βάση Khmeimim, ανέφερε η δήλωση του υπουργείου. Όλοι όσοι βρίσκονται στο αεροπλάνο, βρέθηκαν νεκροί, πρόσθεσε.

Το αεροπλάνο έπεσε στο έδαφος περίπου 500 μέτρα μακριά από τον διάδρομο. Δεν είχε ξεσπάσει πυρκαγιά πριν από το συμβάν, δήλωσε ο ρωσικός στρατός.

Το Antonov An-26, που είναι επίσης γνωστό ως Curl με το όνομα του ΝΑΤΟ, είναι αεροσκάφος διπλού κινητήρα με στροβιλοκινητήρα σχεδιασμένο ως αεροπλάνο τακτικής μεταφοράς πολλαπλών χρήσεων. Κατασκευάστηκε στη Σοβιετική Ένωση τη δεκαετία του 1960. Περίπου 450 τέτοια αεροσκάφη είναι ακόμα σε υπηρεσία, με τα περισσότερα από αυτά να χρησιμοποιούνται από το ρωσικό στρατό.

Η Ρωσία υπήρξε μάρτυρας αρκετών αεροπορικών συμβάντων κατά τη διάρκεια της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στη Συρία, με μερικές από αυτές να είναι μη πολεμικές. Σε προηγούμενη παρόμοια περίπτωση, ένα ελικόπτερο Mi-24 συνετρίβη λόγω τεχνικής βλάβης κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Συρίας Χάμα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Και οι δύο πιλότοι του ελικοπτέρου σκοτώθηκαν.

Το πιο τραγικό συμβάν που σχετίζεται με τη ρωσική εκστρατεία στη Συρία, συνέβη τον Δεκέμβριο του 2016. Εκείνη την εποχή, ένα αεροσκάφος τύπου Tu-154 που μετέφερε μέλη της παγκοσμίου φήμης χορωδίας του στρατού του Αλεξάντροβ Ενσέμπλ, συνετρίβη μετά την απογείωση από το Σότσι, σε διαδρομή του προς τη Συρία.

Η επίσημη χορωδία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστεί στην αεροπορική βάση της Λατάκιας. Το αεροπλάνο είχε 92 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 84 επιβατών και των οκτώ μελών του πληρώματος. Όλοι οι επιβάτες πέθαναν.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 6 Μαρτίου 2018 18:10

Σχετικά Άρθρα: