X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Συρία: Ο Άσαντ κρύβεται σε ρωσικό καταφύγιο αεροπορικής βάσης

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, κατέφυγε σε καταφύγιο στην ρωσική αεροπορική βάση Χμέιμιμ η οποία βρίσκεται νοτιοανατολικά της πόλης Λατάκια, σύμφωνα με την μετάδοση της εφημερίδας The Baghdad Post.

Ο Άσαντ επέλεξε το συγκεκριμένο καταφύγιο, που τον περασμένο Δεκέμβριο είχε επισκεφθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, φοβούμενος αεροπορικές επιθέσεις από Αμερική, Γαλλία και Βρετανία, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η εφημερίδα μετέδωσε την είδηση, σημειώνοντας ότι αποκαλύφθηκε το σημείο που κατέφυγε ο Άσαντ, λόγω της επίσκεψης που δέχθηκε από τον Αλί Ακμπάρ Βελαγιατιρούμ, που τον υποδέχθηκε σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα και κουρτίνες, χωρίς συνοδεία άλλων αξιωματούχων και όλοι είναι Ιρανοί.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο Άσαντ εθεάθη να εγκαταλείπει το προεδρικό μέγαρο στη Δαμασκό συνοδευόμενος από Ρώσους στρατιωτικούς.

Η The Baghdad Post, σημειώνει ότι ο Άσαντ απαγορεύεται να έχει οποιαδήποτε επικοινωνία και με κανέναν, για να μην αποκαλυφθεί η θέση του, όπως και ότι αυτή τη στιγμή έχουν αναλάβει τη διακυβέρνηση της Συρίας Ρώσοι και Ιρανοί.

Αναφέρεται επίσης στην ίδια εφημερίδα, ότι και οι τρομοκράτες της Χεζμπολάχ έχουν εκκενώσει τις θέσεις τους κοντά στην αεροπορική βάση Τίας στο Χομς στη Συρία, προβλέποντας μια επικείμενη επίθεση από την Αμερική.

Σχετικά Άρθρα: