X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Πανηγυρισμός του Άσαντ στην ισοπεδωμένη Γούτα ΒΙΝΤΕΟ

Ο Σύριος πρόεδρος Άσαντ, έδωσε στην δημοσιότητα ένα βίντεο πραγματικά πρωτότυπο, με τον ίδιο να οδηγεί το αυτοκίνητο του περνώντας μέσα από τα ερείπια της Γούτα.

Ο Μπασάρ αλ-Άσαντ είναι μόνος του στο αυτοκίνητο και χωρίς φρουρά. Κάθεται στο τιμόνι και μέσα από την οδήγηση του βλέπουμε την βομβαρδισμένη πόλη της Γούτα, μετά από την σχεδόν ολική καταστροφή της.

Το βίντεο πρέπει να έχει τραβηχτεί με δική του κάμερα και περνάει με ένα απλό και συμβατικό αυτοκίνητο, χωρίς η παρουσία του να είναι αντιληπτή από τους κατοίκου. Η πορεία που ακολουθεί, είναι από το κέντρο της Δαμασκού προς την Ανατολική Γούτα.

Τις τελευταίες εβδομάδες, σκοτώθηκαν από τις επιθέσεις με βομβαρδισμούς πάνω από χίλιοι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων άμαχοι και παιδιά.

Ο Μπασάρ αλ-Άσαντ ανέβασε το βίντεο αυτό που θα δείτε, μαζί με άλλα στο twitter του και έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου. Αυτά που λέει οδηγώντας το αυτοκίνητο του είναι μεταφρασμένα ως εξής:

Ας πάμε στη Γούτα να δούμε την κατάσταση εκεί. Στο κάθε μέτρο στις περιοχές από τις οποίες περνάμε μπορεί να έχει χυθεί το αίμα ενός ήρωα Σύριου μαχητή, προκειμένου να μπορούμε να περάσουμε εμείς και να επιστρέψει η ζωή. Να μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν πολίτες και πρέπει να προστατεύσουμε τις ζωές τους, λέει μεταξύ άλλων ο Άσαντ.

Σχετικά Άρθρα: