X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Συρία: Ισραηλινή επιδρομή που έπληξε δεκάδες στόχους

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, εξαπέλυσαν επίθεση κατά δεκάδων στόχων στη Συρία και κατέστρεψαν μία από τις εγκαταστάσεις ραντάρ του συριακού στρατού, σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας αντιμετώπισαν δεκάδες ισραηλινούς πυραύλους, όμως κάποιοι από αυτούς έφθασαν στον στόχο τους και κατέστρεψαν μια από τις εγκαταστάσεις ραντάρ, ανέφερε πηγή προσκείμενη στις ένοπλες δυνάμεις στο πρακτορείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ίδια πηγή, επλήγησαν πέντε συστοιχίες της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας, οι οποίες άνοιξαν πυρ εναντίον αεροσκαφών της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας.

Ο ταξίαρχος Τζόναθαν Κόρνικους, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, δήλωσε ότι είχε ενημερωθεί η Ρωσία από το Ισραήλ πριν γίνει αυτή η επίθεση σήμερα Πέμπτη ξημερώματα. Επίσης, κατηγόρησε τον Ιρανό στρατηγό στρατηγό που είναι επικεφαλής των δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης, ότι η επίθεση έγινε υπό τις διαταγές του και δεν πέτυχε το στόχο της.

Υπήρξε διαβεβαίωση σε συνέντευξη που έδωσε σε δημοσιογράφους ο ταξίαρχος Κόρνικους, ότι παρόλο που αυτή η επιχείρηση που έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες στη Συρία ήταν από τις μεγαλύτερες, δεν είχε σκοπό την στρατιωτική κλιμάκωση με το Ιράν.

Ο ισραηλινός τύπος μετέδωσε ότι οι κάτοικοι της Μετούλα που βρίσκεται στα σύνορα με τον Λίβανο, είχαν λάβει οδηγίες να σπεύσουν στα καταφύγια, αυτό όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Σχετικά Άρθρα: