X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Ποια είναι τα πιο ακριβά ποτά του κόσμου

Βαρεθήκατε να πίνετε τα ίδια και τα ίδια? Θέλετε να δοκιμάσετε μια γουλιά πολυτέλειας? Ελάτε μαζί μας να μάθετε ποια είναι τα πιο ακριβά ποτά του κόσμου και να δείτε πως ξοδεύουν τα χρήματα τους οι έχοντες..

Περίεργες και πρωτότυπες επιλογές τύπου κοκτέϊλ, έχουν κάνει διάφορα μπαρ και εστιατόρια από την Αμερική μέχρι το Τόκιο, προκειμένου να κάνουν κάτι αλλιώτικο που θα το μοσχοπουλήσουν. Αν αξίζουν τα χρήματα τους? Ίσως όχι, αλλά όσοι τα δοκίμασαν θα πουν ότι είχαν και αυτή την εμπειρία.. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι αυτά τα ποτά.

1. Kentucky Derby Mint Julep, 1.000 $

Αυτό το πολυτελές ποτό αποτελείται από το Woodford Reserve Bourbon από το Λούισβιλ, τη ζάχαρη turbinado και τον πάγο από έναν παγετώνα της Αλάσκας 10.000 ετών. Για να κάνουν αυτό το ποτό ακόμα πιο ξεχωριστό, το σερβίρουν σε ένα ασημένιο ασημένιο Tiffany & Co. ποτήρι. Μέχρι τώρα έχουν παραγάγει μόνο 73 φλιτζάνια αυτού του κοκτέϊλ. Μπορείτε να το πιείτε για να το απολαύσετε καλύτερα στο Kentucky, βλέποντας τις ιπποδρομίες που γίνονται εκεί.

2. Original Mai Tai, 1.270 $

Είναι ένα Ιρλανδικό κοκτέϊλ που το αναμειγνύουν αποκλειστικά με το τζαμαϊκανό ρούμι J Wray & Nephew. Σερβίρεται στο The Merchant Hotel στο Μπέλφαστ και ο υπερήφανος ιδιοκτήτης του διάσημου ξενοδοχείου για λίγους, λέει ότι υπάρχουν μόνο έξι μπουκάλια. Προλάβετε να το δοκιμάσετε..

3. Sidecar Ritz-Paris, 1.670 $
Για να ζήσετε πραγματικά την εμπειρία, θα πρέπει να πάτε στο μπαρ Hemingway στο Παρίσι. Η συνταγή για το κονιάκ τους έχει μείνει η ίδια από αυτή που ξεκίνησε στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Αναμειγνύουν χυμό λεμονιού, Cointreau και κονιάκ σαμπάνιας εμφιαλωμένο μεταξύ του 1830 και του 1870. Έτσι, για να σας πούμε και κάποια ιστορικά γεγονότα, το κονιάκ αυτό σώθηκε κατά την διάρκεια της κατοχής από Γερμανούς στρατιώτες.

4. Macallan Single Malt Whiskey, 4.000 $  

Αν πάτε στο Ντουμπάϊ, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το μπαρ Skyview Bar Al Arab. Εκεί θα σας προσφέρουν μία από τις πιο αξέχαστες εμπειρίες στον κόσμο. Το ουίσκι Macallan 55 υπάρχει μόνο σε 420 μπουκάλια και αυτό το μπαρ, χρησιμοποιεί μόνο το μπουκάλι με αριθμό 287 για αυτό το εξωφρενικό ποτό. Σερβίρεται σε κρυστάλλινο μικρό ποτηράκι Lalique, για να είναι η απόλαυση ακόμα μεγαλύτερη. Αυτό το ποτό όμως δεν θα μπορέσετε να το γευθείτε στην περίοδο του Ραμαζανιού, γιατί τότε δεν σερβίρουν ποτά.

5.Salvatore’s Legacy, 8,316 $
Αυτό το κοκτέϊλ δεν είναι μόνο ακριβό, αλλά είναι επίσης γνωστό για το ότι είναι το παλαιότερο κοκτέϊλ στον κόσμο. Αναμιγνύεται με circa-1860 Dubb Orange Curacao, 1770 kümmel λικέρ, 1778 Cognac Cogos de Griffier Vieux και Angostura Bitters του 1900. Αυτό το ποτό φτιάχτηκε από διάσημο ανατολίτη μαιτρ του είδους, Salvatore Calabrese. Θα το πιείτε στο Salvatore Playboy στο Λονδίνο.

6. Diamond Is Forever Martini, 10,000 $  

Αυτό είναι το ιδανικό ποτό, εάν σκέφτεστε να κάνετε πρόταση γάμου στην σύντροφο σας, δεδομένου ότι υπάρχει αυτό έθιμο για το κοκτέϊλ μαρτίνι. Θα βάλετε μέσα ένα δαχτυλίδι το οποίο θα είναι στο κάτω μέρος του ποτηριού. Αυτό το πολυτελές ποτό αναμιγνύεται με βότκα και έτσι βγαίνει αυτό το κοκταίηλ. Μπορείτε να το βρείτε στο μπαρ Unsorked tapas στη Νέα Υόρκη, αλλά σκεφτείτε πριν πάτε, ότι μπορεί η φίλη σας να προτιμά έναν πιο απλό τρόπο πρότασης γάμου.

7. Ono Champagne Coctail, 10.000 $
Θα έχετε ακούσει την παροιμία, ότι συμβαίνει στο Βέγκας, παραμένει στο Βέγκας? Ίσως το εννοούσαν για τις εξωφρενικές τιμές τους στα κοκτέϊλ, όπως και σε όλα εκεί. Αλλά αν πάτε στο Βέγκας και θέλετε να δοκιμάσετε αυτό το περίφημο μείγμα πολυτελών ποτών, μπορείτε να πάτε στο XS στο Encore Wynn. Το μοναδικό κοκτέϊλ Ono, είναι αναμεμειγμένο με την Champagne Charlie του Charles Heidsieck 1981, το κονιάκ Black Pearl Louis XIII που στοιχίζει 90.000 δολάρια το κάθε μπουκάλι, έχει πουρέ από βερύκοκο και φρέσκο ​​χυμό πορτοκαλιού.

8. The Winston, 12,040 $

Θα μπορέσετε να δοκιμάσετε αυτό το μικρό κόσμημα των ποτών στο Club 23, που βρίσκεται στη Μελβούρνη στην Αυστραλία. Αν δεν το ξέρατε, θα σας πληροφορήσουμε ότι για να ετοιμαστεί αυτό το κοκτέϊλ, ανακατεύεται δύο ημέρες και το 2013 είχε πάρει το ρεκόρ Γκίνες για το ότι είναι το πιο ακριβό ποτό στον κόσμο. Αυτό το ποτό, πήρε το όνομά του από τον Winston Churchill και αναμειγνύεται με Grand Marnier Quintessence, με jiggers Croazet Cognac από το 1858 που κοστίζει 6.000 δολλάρια το κάθε σερβίρισμα. Επίσης έχει Angostrura Bitters, Chartreuse Viellissement Exceptionnellement Prolonge σερβιρισμένο με μοσχοκάρυδο και κουβερτούρα για γαρνιτούρα.

9. Ruby Rose Cocktail, 40,000 $

Κάθε φορά που κάποιος αναφέρει το Maine, εμφανίζονται συνήθως οι εικόνες των ψαράδων και του αστακού. Το μέρος αυτό δεν θεωρείται πολυτελής προορισμός. Ωστόσο, στο γραφικό Barn Inn στο Kennebunk μπορείτε να απολαύσετε ένα κοκτέϊλ ειδικά σχεδιασμένο για τα 40 χρόνια κάποιας επετείου και η τιμή του ποτού είναι ίση και ίσως μεγαλύτερη από έναν μηνιαίο μισθό. Το ποτό αυτό λοιπόν, αναμιγνύεται με το St-Germain, το Hanger One Vodka, το φρέσκο ​​χυμό από γκρέιπφρουτ, με ρόδι, μια κουταλιά ροδοβάμβακα και επάνω σε αυτό βάζουν ένα ρουμπίνι τεσσάρων καρατίων. Χαλάλι τα λεφτά του, έτσι?? Αν ακόμα ενδιαφέρεστε για να το δοκιμάσετε, θα το βρείτε στο White Bar Inn.

10. Reka Moscow’s cocktail 50,000 $

Αυτό το ποτό θα το αναφέρουμε τιμητικά, γιατί είναι το πιο ξεχωριστό ποτό της λίστας μας. Το κοκτέϊλ, δημιουργήθηκε για να γιορτάσει το άνοιγμα του εστιατορίου Reka Moscow που βρίσκεται στην καρδιά της πρωτεύουσας της Ρωσίας και το σέρβιραν μόνο μία φορά. Τι περιελάμβανε? Τρία διαμάντια 1-1,5 καρατίων και στοίχησε 50.000 δολλάρια.

Για να έχουμε και την γνώμη σας, εσείς εάν είχατε τα χρήματα, ποιο κοκτέϊλ θα θέλατε να δοκιμάσετε πρώτα?

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 10 Ιανουαρίου 2018 17:37

Σχετικά Άρθρα: