X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Ταϊλάνδη: Τσιμέντωσαν δύο ακτιβιστές και τους πέταξαν σε ποτάμι

Τα πτώματα δύο ανδρών που κάποιοι τα είχαν πετάξει, βρέθηκαν με δεμένους τους αστραγάλους μεταξύ τους και τα θρυμματισμένα στομάχια τους ήταν γεμισμένα με τσιμέντο στις όχθες του ποταμού Μεκόνγκ.

Η αστυνομία της Ταϊλάνδης ερευνά την ύποπτη δολοφονία των δύο ατόμων και σύμφωνα με το bangkokpost.com, οι Αρχές πιστεύουν ότι πρόκειται για πολιτικούς ακτιβιστές.

Τα σώματα των ανδρών βρέθηκαν σε σάκους και τα χέρια τους ήταν δεμένα με χειροπέδες. Τα θύματα δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί, αλλά πιστεύεται ότι θα μπορούσαν να είναι κάποιοι πολιτικοί ακτιβιστές που εξαφανίστηκαν στην Μπανγκόκ και αναζητούνταν.

Οι συγγενείς των αγνοουμένων έχουν ζητήσει να δουν τα σώματα, με την ελπίδα να τα αναγνωρίσουν, όπως ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Επίσης, η αστυνομία συγκέντρωσε δείγματα από τα σώματα για εξέταση σε ιατροδικαστική μονάδα και θα διεξάγει επίσης τεστ DNA προκειμένου να διαπιστωθεί η ταυτότητα των θυμάτων.

Ο διοικητής της αστυνομίας της Μπανγκόκ, δήλωσε ότι η εκτίμηση του είναι πως οι δύο άνδρες θεωρούνταν δολοφονημένοι περίπου πριν από μία εβδομάδα. Οι χειροπέδες που βρέθηκαν στα σώματα χρησιμοποιήθηκαν συχνά στο Λάος και το Βιετνάμ, πρόσθεσε.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχει κατηγορήσει στο παρελθόν την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ότι δεν κατάφερε να προστατεύσει τα δικαιώματα των ακτιβιστών στη χώρα τους.

Τουλάχιστον 60 ακτιβιστές για το περιβάλλον ή για τα δικαιώματα επί των εδαφών έχουν σκοτωθεί ή έχουν εξαφανιστεί στην Ταϊλάνδη τα τελευταία 20 χρόνια, σύμφωνα με την ομάδα προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σχετικά Άρθρα: