X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Σέρρες: Αποφυλακίστηκε ο καθηγητής «φακελάκης» – Video

Η υπόθεση του καθηγητή «φακελάκη» από το ΤΕΙ Σερρών που μαζί με άλλον καθηγητή και σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη φροντιστηρίου απαιτούσαν φακελάκια από τους μαθητές και όχι μόνο, είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία των Σερρών και όλο το πανελλήνιο.

Τώρα, οι δύο καθηγητές οδηγούνται εκτός φυλακής. Ο καθηγητής Κλεάνθης Κωνσταντινούδης (φακελάκης), εκτός από απαιτήσεις για μεγάλα χρηματικά ποσά, ζητούσε όπως κατήγγειλαν φοιτήτριες, ερωτική συνεύρεση, προκειμένου να περάσουν τα μαθήματα τους. Το παρατσούκλι «φακελάκης», το είχαν δώσει οι μαθητές στον 59χρονο καθηγητή, λόγω των απαιτήσεων του για χρήμα.

Ο συνήγορος του εν λόγω καθηγητή, Αλέξης Κούγιας, επιβεβαίωσε την είδηση ότι ο πελάτης του αποφυλακίστηκε μετά από έγκριση της αίτησης που κατατέθηκε στο Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης. Ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου ο οποίος κατηγορείται για άμεση συνέργεια σε δωροληψία, έχει επίσης αφεθεί ελεύθερος πριν από ένα μήνα.

Ο 59χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, προσέγγιζε τους μαθητές και τους ζητούσε χρηματικά ποσά, τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια. Πολλοί από τους μαθητές, δεν μπορούσαν να του δώσουν τα χρήματα λόγω οικονομικής στενότητας, με αποτέλεσμα να μην τους περνάει στο μάθημα του.

Υπενθυμίζεται ότι το σκάνδαλο με τους δύο καθηγητές του ΤΕΙ Σερρών, είχε ξεσπάσει τον Οκτώβριο του 2018 και το αποτέλεσμα ήταν να οδηγηθούν στις φυλακές της Νιγρίτας. Ο καθηγητής φακελάκης με το περουκίνι, είχε κατηγορηθεί και το 2004 για εκβιασμό.

Οι καινούργιοι φοιτητές, ρωτούσαν τους παλιούς αν υπάρχει ακόμα στο ΤΕΙ Σερρών ο καθηγητής φακελάκης, γιατί το πρόβλημα είχε γίνει γνωστό και δημιουργούσε πρόβλημα στην φοιτητική κοινότητα, ιδιαίτερα στα παιδιά που προέρχονταν από οικογένειες που δεν μπορούσαν να καλύψουν τις.. απαιτήσεις του καθηγητή «φακελάκη».

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 2 Αυγούστου 2019 00:04

Σχετικά Άρθρα: