X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Πέθανε ο Αλέξανδρος Σταματιάδης, το θύμα ληστείας της Κηφισιάς

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα Παρασκευή στις 11.52 π.μ, ο 52χρονος επιχειρηματίας, Αλέξανδρος Σταματιάδης που νοσηλευόταν διασωληνωμένος για 19 ημέρες (από την Μεγάλη Δευτέρα στις 2 Απριλίου), στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Γεώργιος Γεννηματάς.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, ο άτυχος άνδρας δεν άντεξε. Η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε επιπλοκή, λόγω των πολύωρων επεμβάσεων που είχε υποβληθεί, όπως και η αφαίρεση του ενός νεφρού του, για να αντιμετωπισθούν τα τραύματα σε πολλά εσωτερικά όργανα και στην σπονδυλική του στήλη.

Ο 52χρονος επιχειρηματίας είχε δεχθεί πισόπλατα πυροβολισμό από δύο κουκουλοφόρους, όταν μπήκαν στο σπίτι του στην Κηφισιά. Σύμφωνα με αυτά που δήλωσε η γυναίκα του, βρισκόντουσαν στην κρεβατοκάμαρα και ξύπνησαν από τη φασαρία που έκαναν οι δύο ληστές. Το θύμα πάλεψε μαζί τους για να αμυνθεί, αλλά ο ένας εκ των δύο τον χτύπησε με σίδερο στο κεφάλι και ο άλλος τον πυροβόλησε.

Την ώρα της ληστείας, εκτός από τον επιχειρηματία και την γυναίκα του, βρισκόντουσαν στο σπίτι η Φιλιππινέζα οικιακή βοηθός και ο ένας από τους γιους τους, ο οποίος κοιμόταν στη σοφίτα του σπιτιού. Δεν αντελήφθησαν όμως το περιστατικό.

Ο Αλέξανδρος Σταματιάδης είχε γεννηθεί στη Βιέννη και ήταν πατέρας τριών παιδιών. Δραστηριοποιείτο στο χώρο της ενέργειας και η σύζυγος του ήταν από τη Χίο και γόνος γνωστής οικογένειας εφοπλιστών.

Όλοι όσοι τον γνώριζαν, μιλούν για έναν άνθρωπο που τον χαρακτήριζε η ευγένεια, πολύ αγαπητό και χαμηλών τόνων. Οι κάτοικοι της Κηφισιάς είχαν μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον επιχειρηματία.

Η Ελληνική Αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέφρασαν την οδύνη τους για τον θάνατο του Αλέξανδρου Σταματιάδη, δεσμευόμενοι ότι θα συνεχίσουν τις έρευνες για την σύλληψη του δράστη.

Η Νέα Δημοκρατία, εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια, με ανακοίνωση της:

Ο θάνατος του Αλέξανδρου Σταματιάδη, που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από ληστές μέσα στο σπίτι του, συγκλονίζει κάθε πολίτη. Και υπογραμμίζει, δυστυχώς, με τον πιο τραγικό τρόπο την ανασφάλεια που νιώθουν πια οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ακόμη και μέσα στα σπίτια τους.

Απευθύνουμε μια ακόμη έκκληση στην Κυβέρνηση να αναθεωρήσει -έστω και τώρα- την πολιτική της στον τομέα της ασφάλειας. Να καταργήσει τον καταστροφικό νόμο Παρασκευόπουλου με τον οποίο αποφυλακίστηκαν χιλιάδες εγκληματίες. Να αυξήσει τις περιπολίες των αστυνομικών στους δρόμους.

Να ενισχύσει την ομάδα Δίας και να επανασυστήσει την Ομάδα Δέλτα. Να πράξει από τώρα, με απλά λόγια, όσα αυτονόητα πρέπει να γίνουν. Η ασφάλεια των πολιτών είναι ιερή υποχρέωση της Πολιτείας και προϋπόθεση ελευθερίας και δημοκρατίας, σημείωσε η ΝΔ.

Συλλυπητήρια εξέφρασαν επίσης ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και η Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου Γ. Γεννηματά όπου νοσηλευόταν ο άτυχος επιχειρηματίας.

Σχετικά Άρθρα: