X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Θεοχαρόπουλος: Μου προτάθηκε το Επικρατείας για τη Συμφωνία Πρεσπών

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μετά το ΝΑΙ στη συμφωνία των Πρεσπών για την ονομασία της Μακεδονίας, τέθηκε εκτός της Κομματικής Οργάνωσης του ΚΙΝΑΛ με επίσημη ανακοίνωση από το κόμμα, η οποία είναι:

«Με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, ο Θ. Θεοχαρόπουλος τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Επίσης με απόφαση της Προέδρου σύμφωνα με το άρθρο 23 του Καταστατικού, συγκαλείται έκτακτο πολιτικό και καταστατικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για το τέλος Μαρτίου, μετά από εκλογή Συνέδρων από τη βάση.

Το Συνέδριο θα εκλέξει τα συλλογικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώνοντας άμεσα τον ενιαίο φορέα.»

Ο κ. Θεοχαρόπουλος, αποκάλυψε στη δευτερολογία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του, ότι του προτάθηκε να είναι επικεφαλής του Επικρατείας προκειμένου να καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Μου προτάθηκε να είμαι επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας αρκεί να καταψηφίσω την συμφωνία των Πρεσπών και η απάντηση μου ήταν αρνητική γιατί τα εθνικά θέματα δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται σε καμία περίπτωση με πρόσκαιρα κομματικά οφέλη» ανέφερε ο κ Θεοχαρόπουλος.

«Από την άλλη, μου διαμηνύθηκε ότι αν η ΔΗΜΑΡ αποφασίσει το ΝΑΙ, θα υπάρξει διαγραφή. Είναι φανερό ότι ένα προοδευτικό δημοκρατικό κόμμα δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι», σημείωσε.

«Στο χώρο της Κεντροαριστεράς κάναμε πάντοτε συνεργασίες με πολιτικό πλαίσιο και διαφάνεια κι όχι παζάρια μ΄ άλλα κόμματα», σχολίασαν κύκλοι του Κινήματος Αλλαγής για όσα ισχυρίστηκε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Σχετικά Άρθρα: