X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Στη Θέρμη το κατάστημα – μάντρα με τα κλεμμένα αυτοκίνητα

Μετά από πολύμηνη και ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εξιχνιάστηκαν πλήθος περιπτώσεων κλοπών αυτοκινήτων, τα οποία κατέληγαν σε κατάστημα – μάντρα, όπου εκεί ήταν το μέρος που τα αποσυναρμολογούσαν.

Τα κλεμμένα αυτοκίνητα, κατέληγαν σε μάντρα που πουλούσε ανταλλακτικά αυτοκινήτων σε περιοχή του Δήμου Θέρμης Θεσσαλονίκης, όπου αποσυναρμολογούνταν και στη συνέχεια πωλούνταν τα ανταλλακτικά τους.

Έχουν μέχρι στιγμής εξιχνιασθεί περισσότερες από είκοσι (20) περιπτώσεις κλοπών οχημάτων από διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Σχηματίσθηκε δικογραφία για την υπόθεση σε βάρος δύο (2) ημεδαπών ηλικίας 48 και 58 ετών, (ο δεύτερος ήταν ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης), για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Συμμορίας, των Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, της Αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της Πλαστογραφίας και της Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παραπάνω μαζί με συνεργό τους, είχαν συστήσει συμμορία από τον Απρίλιο του 2014 έως τον Απρίλιο του 2017 έχοντας διακριτούς ρόλους, με σκοπό την κλοπή οχημάτων, την αποσυναρμολόγησή τους και την εν συνεχεία πώληση των ανταλλακτικών τους, αφού προηγουμένως παραποιούνταν και καταστρέφονταν τα στοιχεία ταυτοποίησής τους.

Κατόπιν έρευνας που διενεργήθηκε στο κατάστημα – μάντρα πώλησης μεταχειρισμένων ανταλλακτικών αυτοκινήτων στην περιοχή του Δήμου Θέρμης, ιδιοκτησίας του 58χρονου, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλος αριθμός τμημάτων και ανταλλακτικών οχημάτων που προέρχονταν από τουλάχιστον είκοσι δύο (22) οχήματα, τα οποία είχαν αφαιρεθεί κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα από διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ μέρος των αφαιρεθέντων τμημάτων – ανταλλακτικών οχημάτων αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 1 Ιουνίου 2018 05:21

Σχετικά Άρθρα: