X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Καναδάς: 9 νεκροί και 16 οι τραυματίες από το ημιφορτηγό στο Τορόντο

Ο απολογισμός μετά από την σύλληψη του οδηγού που παρέσυρε πεζούς στο Τορόντο με το λευκό ημιφορτηγό του ανεβαίνοντας σε πεζοδρόμιο στην οδό Γιόνγκ, είναι μέχρι στιγμής 9 νεκροί και 16 τραυματίες που οι 5 είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Τορόντο, περίπου στη 1:30 το μεσημέρι ώρα Καναδά, ένα λευκό ημιφορτηγό ανέβηκε στο πεζοδρόμιο παρασύροντας τους πεζούς που κυκλοφορούσαν εκείνη την ώρα στην οδό Γιόνγκ, κοντά στη λεωφόρο Φιντς.

Ο οδηγός, αμέσως μετά το περιστατικό ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε από το σημείο. Για ένα χιλιόμετρο περίπου οδηγούσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, παρασύροντας ότι έβρισκε στο δρόμο του. Συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα και κρατείται στο τμήμα της περιοχής.

Η εφημερίδα Toronto Sun ανέβασε φωτογραφία του δράστη. Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί, αν η ενέργεια αυτή ήταν σκόπιμη, ή αν πρόκειται για τροχαίο ατύχημα.

Συνεχίζουμε να συλλέγουμε πληροφορίες και το συντομότερο δυνατό θα ενημερώσουμε τους Καναδούς, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό, όταν ενημερώθηκε για το τραγικό περιστατικό.

Αυτόπτης μάρτυρας, δήλωσε ότι ο οδηγός του ημιφορτηγού φέρεται να είχε όπλο στο χέρι του την ώρα της σύλληψης του από την αστυνομία και άλλος μάρτυρας δήλωσε ότι ο οδηγός φέρεται να παρέσυρε τους πεζούς από πρόθεση.

Με απόφαση της αστυνομίας, έχει διακοπεί η κυκλοφορία του μετρό στην περιοχή, μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες για τα αίτια του περιστατικού που έλαβε χώρα στην οδό Γιόνγκ.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, το όνομα του δράστη είναι είναι Άλεκ Μινασιάν και είναι 25 χρονών. Ακόμα δεν έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση για τα κίνητρα του, σχετικά με το επεισόδιο που σημειώθηκε οδηγώντας το ημιφορτηγό του και πέφτοντας επάνω σε πεζούς.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 24 Απριλίου 2018 04:12

Σχετικά Άρθρα: