X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Τόσκας: Θα κατεβάσουμε όλο και περισσότερο κόσμο στον δρόμο

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών-Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, προανήγγειλε περισσότερες πεζές περιπολίες και περισσότερους αστυνομικούς στο δρόμο, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Θα κατεβάσουμε όλο και περισσότερο κόσμο στον δρόμο, αφαιρώντας αστυνομικούς από την προστασία ανθρώπων που δεν τη χρειάζονται, δήλωσε ο κ. Τόσκας μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Υπεραμύνεται της απόφασης κατάργησης της ομάδας Δέλτα, σημειώνοντας ότι λειτουργούσε χωρίς σχέδιο και χωρίς διοικητές, ενώ παράλληλα πετάει το γάντι της συνεργασίας στον δήμαρχο Αθηναίων για το θέμα των Εξαρχείων:

Οι καταστάσεις σε προβληματικές περιοχές σε όλο τον κόσμο βελτιώθηκαν σταδιακά με κοινωνικές και πολιτιστικές παρεμβάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και όχι αποκλειστικά από την αστυνομία. Είναι άδικο να προσπαθεί κάποιος να τις δικές του παραλείψεις και τα προβλήματα να τα φορτώνει σε ένα υπουργό για να καλύψει τις δικές του αδράνειες, σημείωσε ο κ. Τόσκας.

Επίσης, στη συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο υπουργός Εσωτερικών-Προστασίας του Πολίτη απαντά στην ερώτηση πως κρίνει τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και αν φοβάται ένα θερμό επεισόδιο:

Πάντοτε, όταν υπάρχει ένταση, μπορεί τυχαία γεγονότα να δημιουργήσουν προβλήματα, γι’ αυτό θα πρέπει να εφαρμόζονται οι δοκιμασμένες πρακτικές σε ό,τι αφορά τα μεθοριακά ζητήματα, όπως τόσα χρόνια.

Στην περίπτωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών παρόμοιες καταστάσεις έχουν συμβεί και από τις δυο μεριές και λύνονταν μέσα σε διάστημα ολίγων ωρών, χωρίς να συλληφθεί κάποια περίπολος.

Η Τουρκία σε αυτή την περίπτωση δεν σεβάστηκε το Διεθνές Δίκαιο, τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο της ΝΑΤΟϊκής Συμμαχίας και δεν σεβάστηκε ούτε τις πρακτικές αυτές που προανέφερα.

Αυτό δυσκολεύει τις συνεργασίες των γειτονικών κρατών και είναι κάτι που θα πρέπει να επανέλθει για το καλό και των δύο. Για εμάς είναι κεντρικό ζήτημα οι σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και γι’ αυτό θα πρέπει να λυθεί όσο το δυνατόν συντομότερα, δήλωσε ο κ. Τόσκας.

Όσο για την θέση του Πάνου Καμμένου στο ονοματολογικό, ο Νίκος Τόσκας εξέφρασε την εκτίμηση ότι εάν η πλευρά της ΠΓΔΜ δεχθεί τις ελληνικές θέσεις, αυτές θα περάσουν στο εσωτερικό, και χωρίς κυβερνητικές αναταράξεις.

Σχετικά Άρθρα: