X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Τόσκας: Δεν συλλαμβάνονται όσοι πετάνε χαρτάκια έξω από το Λευκό Οίκο

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα τα Νέα, ανέφερε σαν παράδειγμα τις διαμαρτυρίες που γίνονται έξω από τον Λευκό Οίκο, για να εξηγήσει την αντίδραση της αστυνομίας απέναντι στον Ρουβίκωνα.

Και έξω από τον Λευκό Οίκο πετάνε χαρτάκια, αλλά δεν συλλαμβάνονται, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Τόσκας στα Νέα, τονίζοντας ότι γίνονται διαμαρτυρίες έξω από την κατοικία του προέδρου των ΗΠΑ αλλά δεν συλλαμβάνεται κανένας.

Προσπαθούμε να συλλαμβάνουμε όσους εκτρέπονται και παραβαίνουν τον νόμο και τους οδηγούμε στη Δικαιοσύνη», δήλωσε, επαναλαμβάνοντας για ακόμη μία φορά, ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχουν πάνω από 100 περιπτώσεις στις οποίες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια μέλη της ομάδας του Ρουβίκωνα.

Η πραγματικότητα είναι ότι τώρα μπαίνει η αστυνομία στα Εξάρχεια και τώρα γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια. Εστιάζουμε στα κυκλώματα ναρκωτικών γιατί αυτά τροφοδοτούν και άλλες παραβατικές καταστάσεις, σημείωσε ο κ. Τόσκας, ο οποίος πρόσθεσε ότι το κύριο πρόβλημα στην περιοχή των Εξαρχείων, το δημιουργούν κάποιοι μπαχαλάκηδες οι οποίοι παρουσιάζονται δήθεν ως επαναστάτες αλλά συνδέονται ή χρησιμοποιούνται από κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών. Συνδέονται και – εκούσια ή ακούσια – αυτά υπερασπίζονται.

Επίσης, κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία, ότι δεν κάνει εποικοδομητική κριτική στην κυβέρνηση, καθώς επίσης και ότι δεν παίρνει σαφείς θέσεις σε εθνικά θέματα ή θέματα ασφάλειας, τονίζοντας μάλιστα: Η τακτική της ΝΔ να χαϊδεύει ή να αποφεύγει την κριτική σε ακροδεξιούς κύκλους λειτουργεί υπονομευτικά για την ομαλή θεσμική δημοκρατική λειτουργία.

Σχετικά Άρθρα: