X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Τουρκία: Απέρριψαν το 3ο αίτημα αποφυλάκισης των Ελλήνων στρατιωτικών

Απορρίφθηκε για τρίτη φορά το αίτημα για την αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται από την 1η Μαρτίου στην Αδριανούπολη. Το όχι της τουρκικής δικαιοσύνης ειπώθηκε χωρίς να έχει συσταθεί το κατηγορητήριο και χωρίς να έχει οριστεί η δικάσιμος.

Όπως ορίζει ο νόμος στην Τουρκία, οι δικηγόροι του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη κατέθεσαν το νέο αίτημα για την αποφυλάκιση των 2 παιδιών σήμερα, αλλά ο δικαστής του 2ου Πταισματοδικείου διέταξε την περαιτέρω κράτηση των εντολέων τους με το σκεπτικό ότι δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα σύμφωνα με τα οποία αποφασίστηκε η προφυλάκισή τους.

Υπενθυμίζουμε, ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Ερντογάν είχε συνδέσει άμεσα την αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που έχουν ζητήσει άσυλο από την Ελλάδα μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία, παρά το γεγονός ότι υπάρχει τελεσίδικο όχι από τον Άρειο Πάγο για την έκδοσή τους.

Η κυβέρνηση έχει επανειλημμένως αρνηθεί κατηγορηματικά, την κάθε πιθανότητας εξίσωσης και ανταλλαγής των οκτώ Τούρκους με τους δύο Έλληνες κρατούμενους, οι οποίοι κατέληξαν στα χέρια των τουρκικών αρχών, επειδή βρέθηκαν κατά λάθος στην τουρκική πλευρά των συνόρων στον Έβρο.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών νωρίτερα σήμερα, στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) κατά τη διάρκεια των εργασιών της εαρινής συνόδου στο Στρασβούργο έδωσε στη δημοσιότητα κείμενο με το οποίο ζητείται να απελευθερωθούν άμεσα οι δύο Έλληνες και να τηρηθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 25 Απριλίου 2018 22:32

Σχετικά Άρθρα: