X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Απορρίφθηκε και το δεύτερο αίτημα αποφυλάκισης των 2 στρατιωτικών

Απορρίφθηκε σήμερα Τρίτη και το δεύτερο αίτημα αποφυλάκισης του ανθυπολοχαγού Μητρετώδη και του λοχία Κούκλατζη και η αιτιολογία ήταν ότι δεν έχουν μόνιμη διεύθυνση κατοικίας στην Τουρκία.

Οι δικηγόροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών κατέθεσαν αίτημα αποφυλάκισης και να αντικατασταθεί η κράτηση τους αντί των φυλακών υψίστης ασφαλείας σε προφυλάκιση υπό όρους κατ΄ οίκον περιορισμού.

Ο εισαγγελέας του τουρκικού δικαστηρίου της Αδριανούπολης υποστήριξε ότι θα πρέπει να εξετασθούν περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση.

Ήδη οι δύο αξιωματικοί κρατούνται πάνω από 25 ημέρες και σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, για τον δικαστή της Αδριανούπολης υπάρχουν χειροπιαστά στοιχεία αλλά και ισχυρές υποψίες ότι οι δύο συλληφθέντες υπέπεσαν στο αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται.

Επίσης, ο δικαστής εξέφρασε την άποψη ότι η αποφυλάκισή τους με περιοριστικά μέτρα δεν θα είναι επαρκής και ότι υπάρχει ο κίνδυνος της διαφυγής των Ελλήνων αν μείνουν ελεύθεροι.

Παράλληλα, βρίσκει λογικό το πλαίσιο της προφυλάκισης αν ληφθεί υπόψη ότι η προβλεπόμενη ποινή από τον νόμο είναι φυλάκιση πέντε χρόνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο Τετάρτη θα υποβληθεί έφεση επί της απόφασης, από τους δικηγόρους των Ελλήνων στρατιωτικών.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Ερντογάν στην χθεσινή συνάντηση κορυφής στη Βάρνα, παρόλες τις πιέσεις του κ. Γιούνγκερ για την επιστροφή των Ελλήνων μέχρι το ορθόδοξο Πάσχα, άφησε ανοιχτή τη συζήτηση χωρίς να δεσμευθεί.

Σχετικά Άρθρα: