X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Τουρκία: Συνελήφθη ο άνδρας που δολοφόνησε τον πρώην υπουργό Άμυνας

Συνελήφθη ο δράστης που δολοφόνησε εν ψυχρώ τον πρώην υπουργό Άμυνας Ερτζάν Βουραλχάν με μαχαιριές στο λαιμό σε καφετέρια της Κωνσταντινούπολης.

Η δολοφονία που εξελίχθηκε σε καφετέρια στο Σίρκετζι. Ο Ερτζάν Βουραλχάν δέχθηκε επίθεση από τον δράστη, την ώρα που έπινε το τσάι του και το περιστατικό προκάλεσε πανικό στους πελάτες που κάλεσαν αμέσως την αστυνομία και ασθενοφόρο.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν, ο δράστης που σύμφωνα με πληροφορίες ονομάζεται Γιακσέλ Καράμπαμπα, πλησίασε τον Βουραλχάν και κάθησε δίπλα του πριν τον μαχαιρώσει. Μόλις τον είδε τραυματισμένο, του είπε: Αυτό σου αξίζει.

Το νέο μετέδωσαν αμέσως όλες οι τουρκικές εφημερίδες και εντύπωση προκάλεσε η απάντηση που έδωσε ο δράστης όταν ρωτήθηκε γιατί διέπραξε το έγκλημα. Είπε απλά: Του άξιζε.

Ο Ερτζάν Βουραλχάν είχε γεννηθεί το 1953 και είχε σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες. Η πρώτη φορά που εκλέχθηκε βουλευτής, ήταν τοο 1987 με το κόμμα Μητέρα Πατρίδα του Μεσούτ Γιλμάζ και ήταν υπουργός Άμυνας της Τουρκίας από τις 21 Δεκεμβρίου έως και τις 30 Μαρτίου 1989.

Σχετικά Άρθρα: