X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Τουρκία: Ένσταση ασκήθηκε κατά της κράτησης των 2 Ελλήνων αξιωματικών

Οι δικηγόροι Σελίν Οζέλ και Χακάν Γιαλτσίντουγ, που εκπροσωπούν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται φυλακισμένοι στην Τουρκία, κατέθεσαν ένσταση στο Πρώτο Πταισματοδικείο της Αδριανούπολης, κατά της κράτησης τους.

Το δικαστήριο, έχει αρχίσει να συζητά για την έκβαση της υπόθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες από το τουρκικό πρακτορείο Dogan. Δεν έχει διευκρινιστεί όμως εάν ολοκληρωθεί σήμερα ή εντός της εβδομάδας η εξέταση της ένστασης.

Οι γονείς των δύο στρατιωτικών έχουν φτάσει το πρωί της Δευτέρας με ΙΧ αυτοκίνητο στις Καστανιές, από όπου τους παρέλαβε στρατιωτικό αυτοκίνητο για να περάσουν τα σύνορα. Οι δύο οικογένειες, έχουν ζητήσει άδεια από τον Τούρκο εισαγγελέα για να επισκεφτούν στη φυλακή τους δύο αξιωματικούς .

Τις τελευταίες ημέρες τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, έχουν αναφερθεί σε πιθανές κατηγορίες που έχουν προστεθεί, όπως και αυτή της κατασκοπείας.

Υπάρχει έντονη αγωνία στην Ελλάδα για τις προθέσεις της Τουρκίας, και ειδικά αν θελήσει να περιπλέξει την υπόθεση, το οποίο θα σημάνει κλιμάκωση στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, ή θα χειριστεί το θέμα των δύο Ελλήνων αξιωματικών με τον τυπικό τρόπο.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Τούρκοι είχαν συλλάβει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς στον Έβρο, συγκεκριμένα τον ανθυπολοχαγό του Μηχανικού Άγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτρη Κουκλατζή ΕΠ.ΟΠ Σκαπανέα Μηχανικού, επειδή λόγω κακοκαιρίας αποπροσανατολίστηκαν και πέρασαν χωρίς να το καταλάβουν σε τουρκικό έδαφος.

Υπάρχει διαρκής επικοινωνία μεταξύ του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη και του ομολόγου του Χουλουσί Ακάρ και όπως διαβεβαιώνουν και οι δύο πλευρές, υπάρχει θετικό κλίμα μεταξύ των δύο χωρών για την επάνοδο των Ελλήνων αξιωματικών.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 15 Μαρτίου 2018 13:18

Σχετικά Άρθρα: