X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Τουρκία: Εξαπέλυσαν επίθεση με δηλητηριώδες αέριο στο Αφρίν της Συρίας

Ο Μπιρούσκ Χάσακα, εκπρόσωπος της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στο Αφρίν, δήλωσε στο Reuters ότι τουρκικός βομβαρδισμός έπληξε ένα χωριό στα βορειοδυτικά της περιοχής, κοντά στα τουρκικά σύνορα.

Είπε στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, ότι προκλήθηκαν αναπνευστικά προβλήματα σε έξι άτομα και άλλα συμπτώματα, τα οποία είναι ενδεικτικά μιας επίθεσης αερίων.

Δεν υπήρξε άμεσος σχολιασμός από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, που στο παρελθόν υπήρξε άρνηση για τις επιθέσεις που πραγματοποιούν εναντίον αμάχων στην κουρδική περιοχή του Αφρίν.

Η Τουρκία ξεκίνησε αεροπορική και επίγεια επίθεση τον περασμένο μήνα στην περιοχή Αφρίν, ανοίγοντας ένα νέο μέτωπο στον πολυσυζητημένο πόλεμο της Συρίας με στόχο τους Κουρδικούς μαχητές στη βόρεια Συρία.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δήλωσε στο Reuters ότι οι τουρκικές δυνάμεις και οι συμμαχικές τους συριακές οργανώσεις, έπληξαν το χωριό την Παρασκευή με όλμους. Ομάδα εθελοντών γιατρών που βρίσκεται στο Αφρίν, ανέφερε ότι έξι άνθρωποι, μετά από την επίθεση υπέφεραν από δυσκολία στην αναπνοή και διαστολή στις κόρες των ματιών τους, υποδεικνύοντας μια πιθανή επίθεση δηλητηριωδών αερίων.

Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο έναν γιατρό σε ένα νοσοκομείο του Αφρίν, δήλωσε ότι ο βομβαρδισμός του χωριού από τον τούρκικο στρατό, προκάλεσε ασφυξία σε έξι άτομα.

Τα Ηνωμένα Έθνη στις 6 Φεβρουαρίου, ζήτησαν άμεση εκεχειρία στη Συρία για ανθρωπιστικούς λόγους. Η υποστήριξη των ΗΠΑ για τις δυνάμεις υπό την καθοδήγηση των Κούρδων στη Συρία έχει εξοργίσει την Άγκυρα, η οποία τους θεωρεί απειλή για την ασφάλεια στα σύνορά της.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 17 Φεβρουαρίου 2018 16:04

Σχετικά Άρθρα: