X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Τουρκία: Οι υπουργοί του Τσίπρα είναι επιθετικοί, όχι εμείς

Την ενόχληση της για τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα από το Νταβός στα πλαίσια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, εξέφρασε η Άγκυρα. Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο την Πέμπτη για προβληματικές σχέσεις με την Τουρκία και την χαρακτήρισε ως επιθετικό γείτονα.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι, έκανε δήλωσε και ανέφερε συγκεκριμένα: Δεν είναι δυνατόν για εμάς να αποδεχθούμε τη χθεσινή δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Τσίπρα εναντίον της Τουρκίας.

Νομίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε μάλλον να κοιτάξει στο υπουργικό του συμβούλιο για απτά παραδείγματα επιθετικότητας. Όλοι γνωρίζουν ότι κάποιοι από τους συναδέλφους του ταιριάζουν τέλεια σε αυτήν την περιγραφή.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων στο Νταβός στη συζήτηση που έγινε για το μεταναστευτικό, είχε αναφερθεί λέγοντας:

Το μεταναστευτικό είναι πρόβλημα που αφορά στο μέλλον της Ευρώπης. Πρέπει να βρούμε μόνιμες λύσεις. Υπάρχουν δύο δρόμοι: ή σπρώχνουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί και περιμένουμε, ή το αντιμετωπίζομε με δυναμισμό. Ανέλαβα τα ηνία της χώρας εν μέσω οικονομικής και προσφυγικής κρίσης με προβλήματα στην περιοχή, εντάσεις και αερομαχίες στο Αιγαίο, το Κυπριακό. Και με έναν επιθετικό γείτονα, μερικές φορές απρόβλεπτο, με μια επιθετική στρατιωτική δραστηριότητα στο Αιγαίο.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 29 Ιανουαρίου 2018 20:31

Σχετικά Άρθρα: