X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Τουρκία: Ερντογάν – αν χρειαστεί θα πάρουμε ζωές για τη μεγάλη Τουρκία

Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γίνονται όλο και περισσότερο προκλητικές. Τώρα επιτίθεται σε όλους, κάνοντας λόγο για την μεγάλη Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Σαμψούντα και με αφορμή την πρόσφατη κατάληψη από τις τουρκικές δυνάμεις στην Αφρίν, ο Ερντογάν δήλωσε ότι: την μεγάλη και ισχυρή Τουρκία οπωσδήποτε θα την οικοδομήσουμε. Αν χρειαστεί θα δώσουμε τις ζωές μας. Αν χρειαστεί θα πάρουμε ζωές!. Δεν θα ξεχάσουμε τις πληγές που άνοιξαν στην καρδιά μας τα τεχνητά σύνορα που χάραξαν, προσθέτοντας: Μετά το Αφρίν ξεκινά η ανάσταση.

Αυτοί που πιστεύουν πως οι παρατηρήσεις μου είναι μπλόφες ή είναι άδεια ρητορική θα δουν ότι το λάθος τους είναι θανάσιμο. Οι δηλώσεις μου αντικατοπτρίζουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας, τις πολιτικές του κράτους και τα αισθήματα του λαού. Ή θα τα καταφέρουμε ή θα σκοτωθούμε, συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι μαχητές είχαν εισβάλει την περασμένη Κυριακή εισέβαλαν στην Αφρίν, μετά από οκτώ εβδομάδων μαχών, για να εκδιώξουν από την Αφρίν τους Κούρδους των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), μιας οργάνωσης που έχει χαρακτηρισθεί από την Άγκυρα τρομοκρατική.

Μετά την Αφρίν ακολουθεί το Ιντλίπ και το Μανμπίτζ. Αν κάποιοι, κάτω από τη μύτη μας επιμένουν, βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό μας και προσπαθούν να κάνουν τις δικές τους δουλειές, τότε να ξέρουν ότι δεν υπολογίζουμε κανέναν, τόνισε ο Ερντογάν.

Ο επικεφαλής της Ερυθράς Ημισελήνου στην Τουρκία, ο Κερέμ Κινίκ σημείωσε ότι: Προσπαθούμε να επαναφέρουμε τη ζωή στους φυσιολογικούς ρυθμούς της το συντομότερο δυνατόν. Οι κινητές κουζίνες μας είναι εδώ και οι ομάδες μας πήγαν στα χωριά.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα συναντηθεί την Δευτέρα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Ντόναλντ Τουσκ στη Βάρνα, όπου θα συζητηθεί μεταξύ άλλων και το Ελληνικό ζήτημα.

Σχετικά Άρθρα: