X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Τουρκία: Ανάκληση της πρέσβειρας στην Ουγκάντα γιατί φόρεσε χλαμύδα

Η Τουρκία, ανακάλεσε κακήν κακώς την πρέσβειρα της χώρας της στην Ουγκάντα Σεντέφ Γιουβαζάλπ, γιατί σύμφωνα με την Daily News, η εμφάνιση της με χλαμύδα προκάλεσε σάλο και εξόργισε την τουρκική ηγεσία και τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος και την έπαψε από τα καθήκοντά της.

Η Σεντέφ Γιουβαζάλπ, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής Hurriyet,εμφανίστηκε ντυμένη με ελληνική χλαμύδα και ο πρώτος γραμματέας της πρεσβείας που την συνόδευε ήταν ντυμένος αντίστοιχα σαν Ρωμαίος εκατόνταρχος, σε δεξίωση που έγινε για την εθνική εορτή της Τουρκίας στις 29 Οκτωβρίου.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έκανε ανάρτηση για το θέμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, δηλώνοντας ότι “Μια έρευνα ξεκίνησε αμέσως μετά την ανίχνευση των φωτογραφιών και ο πρεσβευτής ανακλήθηκε”, τόνισε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Τούρκοι χρήστες του Twitter, σχολίασαν ότι η ενδυμασία της Σεντέφ Γιουβαζάλπ με χλαμύδα, έμοιαζε με ρωμαϊκή στολή, υπήρξαν όμως και κάποιοι που επέμεναν ότι παρέπεμπε στην αρχαία Ελλάδα και ειδικά την ελληνική μυθολογία. Όμως η πραγματικότητα είναι σύμφωνα με δηλώσεις της πρέσβειρας, ότι είχε ντυθεί σαν την Ελένη της Τροίας, συσχετίζοντας την ενδυμασία της με το Έτος της Τροίας στην Ουγκάντα.




Η δεξίωση στην Ουγκάντα, έγινε για την εθνική εορτή της Τουρκίας στις 29 Οκτωβρίου.

Η Σεντέφ Γιουβαζάλπ με τον γραμματέα της πρεσβείας ντυμένοι με χλαμύδες.

Η εμφάνιση αυτή της πρέσβειρας ντυμένη ως «Ωραία Ελένη» προκάλεσε την ανάκληση.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 3 Νοεμβρίου 2018 22:01

Σχετικά Άρθρα: