X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Τουρκία: Ακόμα ένα “όχι” στην αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Έχουν περάσει 111 ημέρες κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, του Δημήτρη Κούκλατζη και του Άγγελου Μητρετώδη, στην Τουρκία χωρίς να έχει οριστεί δικάσιμος, αλλά και χωρίς κατηγορητήριο.

Σήμερα, απορρίφθηκε από το τουρκικό δικαστήριο και το τέταρτο αίτημα αποφυλάκισης των δύο ελλήνων και το αίτημα για την αποφυλάκιση τους εξετάσθηκε νωρίτερα από την ημερομηνία που αναμενόταν, λόγω της διεξαγωγής των κρίσιμων εκλογών στην Τουρκία την Κυριακή και ο πρόεδρος Ερντογάν διεκδικεί ακόμα μία πενταετία εξουσίας.

Για να υποβληθεί νέο αίτημα από τους Τούρκους δικηγόρους των δύο ενστόλων, σύμφωνα με την τουρκική δικαιοσύνη θα πρέπει να συμπληρωθεί άλλος ένας ακόμη μήνας. Υπενθυμίζεται, ότι οι Έλληνες κρατούνται παράνομα στην γειτονική χώρα από τον Μάρτιο και ο πρόεδρος Ερντογάν έχει συνδέσει την αποφυλάκιση τους με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα το 2016, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Οι Τούρκοι δικαστές χρησιμοποιούν την ίδια δικαιολογία για την άρνηση αποφυλάκισης, όπου όπως και στα τρία προηγούμενα αιτήματα των συνηγόρων των Ελλήνων στρατιωτικών, ισχυρίζονται ότι η Δικαιοσύνη δεν έχει εξετάσει ακόμα τα ψηφιακά στοιχεία που είχαν κατασχεθεί από τους Τούρκους.

Σημειώνεται, ότι προκειμένου να έχουν διεύθυνση μόνιμης κατοικίας στην Τουρκία, οι δύο Έλληνες έχουν μεταφερθεί προσφάτως σε ελληνική υπηρεσία στην Άγκυρα.

Σχετικά Άρθρα: