X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Στο δικαστήριο ο Τούρκος πρόξενος για τον συλληφθέντα στις Καστανιές

Σε λίγο θα ξεκινήσει η δική με κατηγορούμενο τον 38χρονο Τούρκο, που πέρασε σε ελληνικό έδαφος στις Καστανιές Έβρου με εκσκαφέα. Στο δικαστήριο της Ορεστιάδας έφθασε και ο Τούρκος πρόξενος Κομοτηνής, για να παρακολουθήσει τη δίκη.

Ο τουρκικός Τύπος και συγκεκριμένα η εφημερίδα Haber, ανέφερε ότι πρόκειται για τον 38χρονο Τούρκο υπήκοο Μούσα Αλέρικ, ο οποίος είναι δημοτικός υπάλληλος της υπηρεσίας ύδρευσης στον Δήμο Αδριανούπολης.

Ο συλληφθείς, εκτελούσε χωματουργικές εργασίες στο τελωνείο στις Καστανιές και φέρεται να πέρασε σε ελληνικό έδαφος. Αφού προηγήθηκαν σήματα από το ελληνικό φυλάκιο στα οποία δεν υπάκουσε και εισήλθε περίπου δέκα μέτρα σε ελληνικό έδαφος, οι Έλληνες στρατιώτες τον συνέλαβαν και τον παρέδωσαν στην αστυνομία.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, μετέδωσε ότι ο Μούσα Αλέρικ είναι υπάλληλος του δήμου Αδριανούπολης που εκτελούσε εργασίες στην περιοχή. Επίσης, ο δήμαρχος Αδριανούπολης Ρετζέπ Γκιουρκάν επιβεβαίωσε ότι η σύλληψη έγινε για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο Τούρκος συλληφθείς παραμένει στο Αστυνομικό Τμήμα της Ορεστιάδας και έχουν πραγματοποιηθεί τηλεφωνικές επικοινωνίες, προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος.

Στην κατάθεση του, ο Τούρκος πολίτης έδωσε την δική του εξήγηση και ισχυρίσθηκε ότι τον έστειλαν από το Δήμο Αδριανούπολης για μία διάνοιξη, ώστε να περάσουν σωλήνες υδροδότησης και ήταν η πρώτη φορά που βρισκόταν στο χώρο που είναι το τελωνείο γιαυτό και δεν γνώριζε καλά το μέρος.

Επίσης, ισχυρίσθηκε ότι την ώρα που δούλευε, δεν κατάλαβε που ήταν η οριογραμμή για να σταματήσει και δεν ήξερε αν έπρεπε να στρίψει αριστερά ή δεξιά. Δεν κατάλαβε ότι έπρεπε να σταματήσει και να παραμείνει σε τουρκικό έδαφος, δήλωσε μετά τη σύλληψη του ο Μούσα Αλέρικ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικαστική λειτουργός θα κληθεί να αποφασίσει για το αν θα διατάξει τη διοικητική του απέλαση, ή αν θα του επιβάλλει ποινή φυλάκισης με αναστολή. Σε κάθε περίπτωση, ο Μούσα Αλέρικ, υποστηρίζει ότι από καθαρό λάθος και εισήλθε στο ελληνικό έδαφος, χωρίς καμία πρόθεση .

Σχετικά Άρθρα: