X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Τουρκία: Απόρριψη 3ου αιτήματος αποφυλάκισης των Ελλήνων στρατιωτικών

Όλα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, μεταδίδουν την είδηση ότι απορρίφθηκε και το τρίτο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου, μετά τη σύλληψή τους στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο από τουρκική περίπολο.

Οι δικηγόροι τους, κατέθεσαν σήμερα εκ νέου αίτημα, στο πλαίσιο του δικαιώματος που τους παρέχεται κάθε μήνα για επανεξέταση της κράτησης τους, αλλά το αίτημα για την αποφυλάκιση τους απορρίφθηκε από τους Τούρκους δικαστές που έκριναν ότι δεν έχει αλλάξει κάτι από τα δεδομένα για τα οποία αποφασίστηκε η προφυλάκισή τους.

Στο δικαστήριο ήταν και οι ίδιοι παρόντες με χειροπέδες, όπως επίσης παρευρέθηκε και η Ελληνίδα πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη. Η διαδικασία είχε διάρκεια μίας ώρας και οι Τούρκοι δικηγόροι τους επιχειρηματολόγησαν για άλλη μια φορά ότι οι δύο Έλληνες πέρασαν από λάθος σε τουρκικό έδαφος. Οι δικαστικές αρχές αποφάνθηκαν αρνητικά στο αίτημα με το αιτιολογικό ότι είναι ύποπτοι φυγής και ότι δεν διαθέτουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία.

Υπενθυμίζεται, ότι στις αρχές Μαΐου, το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) αποφάσισε για τον Άγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτρη Κούκλατζη, να πληρώνονται με μισθό εξωτερικού όπως επίσης παράλληλα έγινε πρόταση στο υπουργείο Εξωτερικών για τη μετάθεση των δύο στελεχών του στρατού στην ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία της Άγκυρας.

Σχετικά Άρθρα: