X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Τραμπ: Πολύ σύντομα ή καθόλου τόσο σύντομα οι αποφάσεις για την Συρία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί εντός της ημέρας σήμερα Πέμπτη με τους συμβούλους του, για να πάρει οριστικές αποφάσεις και πρόσθεσε ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στη Συρία.

Ο υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις, δήλωσε ότι το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας πρόκειται να συνεδριάσει για να συζητήσει τις επιλογές που έχει η Ουάσινγκτον, όπως επιβεβαίωσε. Σε ακρόαση στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων που αφορούσε τον προϋπολογισμό του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας για το έτος 1919, δήλωσε ότι: Ορισμένα πράγματα είναι απλώς ασυγχώρητα, απαράδεκτα.

Οι ενέργειες αυτές όχι μόνο παραβιάζουν τις διεθνείς συνθήκες για τα χημικά όπλα αλλά γίνονται σε βάρος ολόκληρης της ανθρωπότητας, τόνισε και δήλωσε πεπεισμένος ότι όντως υπήρξε επίθεση με χρήση χημικών όπλων στη Συρία. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η Αμερική θα στείλει επιθεωρητές, για να συλλέξουν επί τόπου αποδείξεις.

Ο κ. Μάτις παρόλο που παραδέχθηκε ότι υπάρχουν μόνο ενδείξεις στα μέσα ενημέρωσης και στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και όχι αποδείξεις για την φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα που ότι στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 40 ανθρώπους. Είμαι σίγουρος ότι υπήρξε χημική επίθεση και εμείς τώρα ψάχνουμε τις αποδείξεις, δήλωσε.

Πρόσθεσε επίσης, ότι μία από τις βασικές ανησυχίες του στην περίπτωση αμερικανικού πλήγματος, είναι να αποφευχθεί κάποια ανεξέλεγκτη κλιμάκωση του πολέμου στη Συρία, στον οποίο έχουν ήδη εμπλακεί η Ρωσία, το Ιράν, η Τουρκία και άλλες χώρες.

Τέλος, υπήρξε επιβεβαίωση του Αμερικανού υπουργού Άμυνας, ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί καμία συγκεκριμένη απόφαση για ένα ενδεχόμενο στρατιωτικό πλήγμα στη Συρία και πρόσθεσε ότι δεν θέλει να συζητήσει την παρούσα κατάσταση, λόγω της ευαίσθητης φύσης των στρατιωτικών επιχειρήσεων που πρέπει να κρατηθούν απόρρητες και από σεβασμό για τους εταίρους.

Επίσης, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, παραμένουν δεσμευμένες στον τερματισμό του πολέμου στη Συρία μέσω της ειρηνευτικής διαδικασίας της Γενεύης.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 14 Οκτωβρίου 2018 01:56

Σχετικά Άρθρα: