X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Τσίπρας: Όχι σε συμβιβασμό με την ταύτιση του ηθικού με το νόμιμο

Η κυβέρνηση μας δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση, και για κανένα λόγο, να συμβιβαστεί με οποιαδήποτε παρέκκλιση από την ηθική, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Τρίπολη.

Μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο 10ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Πελοποννήσου και στέλνοντας μηνύματα προς όλους και όλες τις κατευθύνσεις, τόνισε ότι:

Ας είναι σαφές σε όλους και προς όλες τις κατευθύνσεις. Η δική μας κυβέρνηση δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο να συμβιβαστεί με οποιαδήποτε παρέκκλιση από την ηθική τόνισε ο πρωθυπουργός, και συμπλήρωσε: Πάνω από όλα είναι το συμφέρον του λαού και της χώρας, το δημόσιο συμφέρον.

Ο κ. Τσίπρας, αναφέρθηκε στις παραιτήσεις της Ράνιας και του Δημήτρη Παπαδημητρίου, χωρίς να παραλήψει να αναφερθεί και στην υπόθεση Novartis.

Ό,τι γίνεται νόμιμα, δεν είναι αυτομάτως και εγγεγραμμένο στις δικές μας αξίες. Κι ας μοιάζει για κάποιους άδικο, άλλοι να έχουν την ευθιξία να παραιτηθούν για 23.000 ευρώ, και άλλοι κάνουν την πάπια για 23 δισ. χωρίς να αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Τόσο κόστισε το σκάνδαλο του φαρμάκου, πρόσθεσε, συμπληρώνοντας πως αυτή η διαφορά δείχνει ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Όταν σε κάποια μεγάλα συμφέροντα που διαπλέκονται με τμήματα του πολιτικού κατεστημένου και μιας κακομαθημένης ελίτ δίνεται χώρος για να απομυζούν τα δημόσια έσοδα, ακόμα και με την υγεία του λαού, το φάρμακο, τότε δεν έχουμε να κάνουμε με μια κομματική σκευωρία και μια πολιτική ρεβάνς έχουμε να κάνουμε με καρκίνωμα που αν δεν ξεριζωθεί θα μολύνει την κοινωνία και θα στέκεται εμπόδιο στην ανάπτυξη, τόνισε.

Ο πρωθυπουργός συνέχισε εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι: Πλησιάζει το οριστικό τέλος των προγραμμάτων τονίζοντας πως το αύριο δεν πρόκειται να έρθει μόνο του μόνο με τη δουλειά, τη σύνεση, τη συναίνεση, την ενότητα, τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη μπορούμε να το κερδίσουμε.

Επίσης, σημείωσε πως: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να γυρίσει ξανά σε καθεστώς Ζήμενς, Νοβάρτις, θαλασσοδανείων, και σκανδάλων, δεν θα γυρίσουμε ποτέ εκεί πίσω.

Σχετικά Άρθρα: