X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Συνάντηση Τσίπρα – Μπουτάρη: Ό,τι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό

Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό, είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη στην διάρκεια του σύντομου διαλόγου που είχαν στο γραφείο του δημάρχου, μπροστά στις κάμερες των τηλεοπτικών συνεργείων.

Ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε στα γεγονότα και στην φασιστική επίθεση που δέχθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης το περασμένο Σάββατο, στη διάρκεια εκδήλωσης στη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού στην πλατεία του Λευκού Πύργου.

Βρήκες τον μπελά σου, συμβολοποιείς ένα ολόκληρο δημοκρατικό προοδευτικό μέτωπο απέναντι στη μαυρίλα κι αυτόν τον αγώνα πρέπει να τον δώσεις, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός αναφερθείς στην επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος το περασμένο Σάββατο.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε στην ιστορία της Θεσσαλονίκης που έχει μακρά παράδοση στους αγώνες, αλλά τόνισε ότι υπάρχει και μαύρο παρελθόν ρατσιστικών και εθνικιστικών γεγονότων, προσθέτοντας ότι ευτυχώς που δεν υπήρχαν θύματα από την φασιστική επίθεση.

Ο Γιάννης Μπουτάρης από την πλευρά του, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να συζητήσει με τον αρμόδιο υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, αν υπάρχει δυνατότητα, μέσω του facebook, να αποκλείονται συνομιλίες που προτρέπουν στην οργάνωση επιθέσεων από διάφορα άτομα.

Σχετικά Άρθρα: