X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνουμε πίσω στην συμφωνία με την Εκκλησία

Έτοιμος να μην κάνει πίσω στο θέμα της συμφωνίας του Κράτους με την Εκκλησία εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής.

«Η δική μας κυβέρνηση δεν έφερε σε πέρας μόνο την ιστορική αποστολή να βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια. Προχώρησε με θάρρος ώστε να επιλύσει ιστορικές εκκρεμότητες – προβλήματα που χρόνιζαν. Διότι η Ελλάδα είχε και έχει ανάγκη από μεγάλες θεσμικές και πολιτικές τομές», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Κάναμε ένα πρώτο ιστορικό βήμα με τη σχετική συμφωνία. Γνωρίζαμε από πριν τα εμπόδια αλλά και τα προσκόμματα που πιθανό να εμφανιστούν στην πορεία», είπε, για να στείλει το μήνυμα ότι «δε θα κάνουμε πίσω, θα προχωρήσουμε σε αυτό το ιστορικό βήμα», δεχόμενος το χειροκρότημα της αίθουσας.

Είπε ότι «θα επιμείνουμε στο διάλογο, μέσα σε ένα κλίμα αλληλοσεβασμού και κατανόησης ώστε να λυθεί ένα χρόνιο ζήτημα προς όφελος όλων των πλευρών».

Παράλληλα, επιτέθηκε στην Νέα Δημοκρατία για «στροφή» προς την ακροδεξιά ταυτίζοντάς την με την ΕΡΕ ενώ τόνισε πως στο «προγραμμά της υπάρχει 4 ο μνημόνιο και ΔΝΤ». Για το νέο πλαίσιο που δημιουργείται στην χώρα τόνισε πως, «Μπορούμε να διαμορφώσουμε μια νέα συνθήκη για την χώρα και να σχεδιάσουμε την δική μας στρατηγική.

Στην συνέχεια επιτέθηκε σε συγκεκριμένους εκδοτικούς οίκους τονίζονται ότι διέσπειραν ψευδή πρωτοσέλιδα και fake news «τρομοκρατώντας τους συνταξιούχους» λίγες μέρες πριν ανακοινωθεί η κατάργηση της περικοπής των συντάξεων. Αναφέρθηκε στο περιστατικό όπου ο αντιπρόεδρος της ΝΔ «έψεξε τον κύριο Μοσκοβισίεπειδή τόλμησε να πει ότι οι μειώσεις μπορεί να μην εφαρμοστούν γιατί η οικονομία πάεικαλύτερα».

Επιτέθηκε προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη τονίζοντας ότι «αυτός προσωπικάζήτησε από το Βερολίνο να εξαντλήσει την αυστηρότητα του στο θέμα των συντάξεων». Στην συνέχεια αναφέρθηκε σε όσο ήρθαν και σε όσα θα έρθουν το επόμενο διάστημα στην Βουλή όπως:

– Επαναφορά των αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων και η επέκταση των κλαδικών συμβάσεων.

– Μείωση του ΕΝΦΙΑ.

– Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

– Μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων.

«Κανείς δεν περίμενε ότι θα καταφέρουμε την κατάργηση και όχι την αναστολή τηςπερικοπής των συντάξεων».

«Πρέπει να περάσουμε σε πολιτική αντεπίθεση».

«Ήρθε η ώρα όχι απλά να λειτουργούμε αμυντικά για να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια,αλλά να περάσουμε σε πολιτική αντεπίθεση» τόνισε ο πρωθυπουργός εξηγώντας ότι τώραυπάρχει η ελευθερία για ένα πρόγραμμα οικονομικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης.Οι Ευρωπαίοι ξέρουν ποιοι έριξαν την χώρα στα βράχια και ποιος προσπάθησε και τηνέβγαλε από τα μνημόνια ανέφερε.

«Είναι πολύ σημαντικό ζήτημα οι καταλήψεις στα σχολεία».

«Ανοιχτό και υπαρκτό» τόνισε πως είναι το ζήτημα της μόλυνσης των σχολείων με το«δηλητήριο του φασισμού και της ακροδεξιάς».

«Η δική μας Αριστερά» δεν κουνάει το δάχτυλο σε κανένα 16αρη και 17αρη ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Κάλεσε τους νεαρούς που συμμετείχε σε καταλήψεις που υποκίνησε η ακροδεξιά να μελετήσουν «ποιος στο όνομα της πατρίδας συνεργάστηκε με τον κατακτητή;Ποιος στο όνομα της πατρίδας γέμισε την χώρα με ξερονήσια και βασανιστήρια, ποιος στοόνομα της πατρίδας πρόδωσε την Κύπρο».

Πηγή: dikaiologitika.gr

Σχετικά Άρθρα: