X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Ενημέρωση Τσίπρα σε πολιτικούς αρχηγούς για το Σκοπιανό

Για σήμερα Σάββατο 27 Ιανουαρίου, έχει προγραμματιστεί σειρά συναντήσεων στου Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς. Σκοπός της ενημέρωσης τους θα είναι οι επαφές του Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός της Ελβετίας και τις εξελίξεις για το Σκοπιανό.

Έχει ήδη προηγηθεί η ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, όπως και η ενημέρωση του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου.

Τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός με τον Σκοπιανό ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ στο Νταβός, θα συζητηθούν στις σημερινές συναντήσεις και η πρόθεση του κ. Τσίπρα δεν είναι μόνο η ενημέρωση των συνομιλητών του, αλλά και η διερεύνηση των περιθωρίων συνεννόησης και συναίνεσης της επίλυσης του Μακεδονικού. Αν οι διαπραγματεύσεις φτάσουν σε κατάθεση πρότασης λύσης, η κυβέρνηση θα επιζητήσει μία πλειοψηφία βουλευτών στη Βουλή.

Όπως δήλωσε εχθές ο Αλέξης Τσίπρας στην συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που είχε διάρκεια περίπου 1,5 ώρας, παρά τις διαφωνίας με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, επιδίωξη του είναι να οικοδομήσει έναν κώδικα συνεννόησης.

Πιστεύω ότι μέσα σε ένα κλίμα ουσιαστικού διαλόγου με προφανώς και διαφορετικές απόψεις, στη Δημοκρατία πρέπει να υπάρχουν, αλλά μέσα σε ένα κλίμα ουσιαστικού διαλόγου και νηφαλιότητας, πρέπει να αντιμετωπίσουμε και τα θέματα αυτά όπως πρέπει να αντιμετωπίζουμε όλα τα θέματα Εξωτερικής Πολιτικής εκεί δεν χωράνε μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις επισήμανε, εννοώντας τις απόψεις που έχει εκφράσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η πρώτη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με ήταν, Είναι αργά για ουσιαστική ενημέρωση, ανεξάρτητα όμως, ο πρόεδρος της ΝΔ στις 10:30 θα προσέλθει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, ο πρωθυπουργός θα έχει πρώτα συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μετά με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα, με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σ. Θεοδωράκη και με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Β. Λεβέντη.

Αυτό είναι αναλυτικά το πρόγραμμα των συναντήσεων του Αλέξη Τσίπρα:

  • 10:30 συνάντηση με το πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.
  • 12:30 συνάντηση με την πρόεδρο της ΔΗΣΥ Φώφη Γεννηματά.
  • 13:30 συνάντηση με τον γγ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.
  • 15:00 συνάντηση με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.
  • 17:30 συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.

Τη Δευτέρα στις 14:00 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων για το Σκοπιανό.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 2 Φεβρουαρίου 2018 12:41

Σχετικά Άρθρα: