X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Εκτελέστηκε ο «Τζακ ο Αντεροβγάλτης» της Κίνας- Δολοφόνησε 11 γυναίκες

Έχουν περάσει τριάντα χρόνια από την πρώτη δολοφονία που έκανε ο Γκάο Τσενγκγιόνγκ, που το όνομα που του είχαν δώσει στην πατρίδα του ήταν ο «Τζακ ο Αντεροβγάλτης της Κίνας». Η δράση του άρχισε το 1988 και σταμάτησε το 2002 με τη θανάτωση συνολικά 11 γυναικών με το μικρότερο σε ηλικία θύμα του να είναι οκτώ ετών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της Κίνας, ο Γκάο Τσενγκγιόνγκ που είναι σήμερα 52 ετών, δικάστηκε και τον Μάρτιο του 2018 του επιβλήθηκε η εσχάτη των ποινών που είναι ο θάνατος.

Ο κατά συρροή δολοφόνος της Κίνας, είχε μια ιδιαίτερη αδυναμία στις γυναίκες που φορούσαν κόκκινα ρούχα. Ακολουθούσε τα θύματα του στα σπίτια τους και αφού τις κακοποιούσε σεξουαλικά, τις ακρωτηρίαζε και τους αφαιρούσε τα αναπαραγωγικά τους όργανα.

“Ο ύποπτος έχει σεξουαλική διαστροφή και μισεί τις γυναίκες. Είναι κλειστός, αντικοινωνικός και μοναχικός τύπος”, δήλωσε ανώτατος αστυνομικός το 2004. Οι αρχές της Κίνας, δεν μπορούν ακόμα να δώσουν εξήγηση, γιατί ο Γκάο Τσενγκγιόνγκ σταμάτησε την εγκληματική του δράση του 2002.

Ο δράστης συνελήφθη το Δεκέμβριο του 2004, όταν η αστυνομία μετά από χρόνια αναζήτησης του, επικήρυξε τον δολοφόνο των γυναικών και το ποσό που θα έδιναν σε όποιον γνώριζε κάτι και είχε πληροφορίες για την ταυτότητα του με το ποσό των 30.000 δολαρίων.

Οι δολοφονίες συνέβησαν στην επαρχία Gansu της βόρειας Κίνας και στην αυτόνομη περιοχή της εσωτερικής Μογγολίας. Η οικογένεια του κινέζου Τζακ Αντεροβγάλτη, τα δύο παιδιά και η επί τριάντα χρόνια σύζυγος του έπαθαν σοκ όταν έμαθαν ότι ο κατα συρροή δολοφόνος ήταν ο άνθρωπος που ζούσε μαζί τους.

Η εφημερίδα της Κίνας China Daily, ανέφερε ότι το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών είχε ξεκινήσει μία νέα έρευνα για τα εγκλήματα, χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες για να επανεξετάσει το DNA και τα βιολογικά στοιχεία. Μέσα από αυτή την έρευνα, ο Γκάο συνδέθηκε με τις δολοφονίες των έντεκα γυναικών.

Συγγενείς θύματος του Τζακ Αντεροβγάλτη της Κίνας, έξω από το δικαστήριο.

Ο Γκάο Τσενγκγιόνγκ στο δικαστήριο, στις 30 Μαρτίου 2018.

Το σπίτι που έμενε ο κατά συρροή δολοφόνος, στην πόλη Μπαγίν της Κίνας.

Σχετικά Άρθρα: