X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Τζανακόπουλος Novartis: Ο Μητσοτάκης είναι στον πυρήνα του σκανδάλου

Ο Μητσοτάκης βρίσκεται προσωπικά στον πυρήνα του σκανδάλου Novartis και της προσπάθειας συγκάλυψης. Η μη αποδοχή της παραίτησης του κ. Γεωργιάδη από τον κ. Μητσοτάκη αποδεικνύει ότι ο τελευταίος βρίσκεται προσωπικά στον πυρήνα του σκανδάλου και της προσπάθειας συγκάλυψής του, σχολίασε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι κατεδαφίσθηκε το αφήγημα της ΝΔ μεταξύ Σαμαρά, Βενιζέλου, Λοβέρδου, περί σκευωρίας και υπογράμμισε ότι το σκάνδαλο της Novartis θα αποδειχθεί θρυαλλίδα για τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, όπως και για την ακροδεξιά ηγετική ομάδα που έχει σχηματίσει στο εσωτερικό του κόμματος του, της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης βρίσκεται σε δεινή θέση. Έχει κατεδαφιστεί η τοποθέτησή του περί σκευωρίας και γι’ αυτό λέει διάφορα ακατάληπτα εναντίον του Π. Πολάκη και της κυβέρνησης. Έχουν απαντηθεί όσα είναι δυνατόν και βρίσκονται στη σφαίρα του ορθού λόγου – κάτι που δεν συνηθίζει ο Αδωνις Γεωργιάδης. Εμείς μπορούμε μόνο να τον παραδώσουμε στη χλεύη των Ελλήνων πολιτών που παρακολουθούν τα παραληρήματά του, σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Σήμερα είδε το φως της δημοσιότητας επιστολή του κου Γεωργιάδη, στην οποία ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μετά και την κατακραυγή των τελευταίων ημερών παραδέχεται ότι έχει ήδη καταθέσει την παραίτηση του στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ δηλώνει ότι αυτή δεν έγινε αποδεκτή, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπληρώνοντας:

Το γεγονός ωστόσο ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε δεκτή την εν λόγω παραίτηση δεν μπορεί παρά να σημαίνει ότι αναλαμβάνει ο ίδιος προσωπικά την ευθύνη για όσα έχουν ήδη αποκαλυφθεί αλλά και για όσα είναι πιθανόν να αποκαλυφθούν στο μέλλον.

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι: Η στάση του αυτή αποδεικνύει απολύτως ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι απλώς πιθανός σύμμαχος της Novartis όπως η ίδια η εταιρεία τον χαρακτήριζε τον Φεβρουάριο του 2017 αλλά βρίσκεται προσωπικά στον πυρήνα του σκανδάλου και της προσπάθειας συγκάλυψης του. Είναι λοιπόν πάρα πολύ πιθανό ότι η υπόθεση θα αποδειχθεί θρυαλλίδα τόσο για τον ίδιο όσο και για την ακροδεξιά ηγετική ομάδα που έχει συγκροτήσει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Σχετικά με την ολοκλήρωση του προγράμματος το καλοκαίρι του 2018, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος θεωρεί ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις και δήλωσε:

Σε συνέχεια του θετικού ρυθμού μεγέθυνσης που κατέγραψε η ελληνική οικονομία το 2017 που ήταν ο υψηλότερος της τελευταίας δεκαετίας μια σειρά από μεγέθη επιβεβαιώνουν ότι η ανάκαμψη στηρίζεται σε ισχυρά θεμέλια και αναμένεται να οδηγήσει σε ισχυρότερη μεγέθυνση το 2018.

  • Ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στη βιομηχανία σημειώνει για τον Φεβρουάριο την υψηλότερη επίδοση από το 2007.
  • Ο δείκτης υπεύθυνων προμηθειών για την μεταποίηση (PMI) υπέδειξε την υψηλότερη επίδοση από το 2000.
  • Στην απασχόληση ακόμη και το δυσκολότερο παραδοσιακά δίμηνο του έτους έκλεισε με θετικό ισοζύγιο προσλήψεων αποχωρήσεων.
  • Θετικά αποτιμάται και η περαιτέρω μείωση της έκθεσης των ελληνικών τραπεζών στον ELA κατά το τελευταίο δίμηνο.

Η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται εντατικά στο πλαίσιο αυτό για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων της 4ης αξιολόγησης και για την κατάθεση του στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδίου το οποίο θα εμπεριέχει τους βασικούς πολιτικούς στόχους για την μεταμνημονιακή περίοδο και αναμένεται να παρουσιαστεί στο Eurogroup της 27ης Απριλίου. Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι τεχνικές συζητήσεις για την ρύθμιση του ελληνικού χρέους και το πλαίσιο της εποπτείας της ελληνικής οικονομίας μετά τον Αύγουστο του 2018 που θα συζητηθούν στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, όπως έχει δηλώσει και ο αρμόδιος επίτροπος κ. Μοσκοβισί, πρόσθεσε.

Για την επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Ελλάδα, τόνισε ότι:

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να παίρνει διπλωματικές και πολιτικές πρωτοβουλίες για τη διευθέτηση του προβλήματος και την εξασφάλιση της επιστροφής τους στη χώρα μας το συντομότερο δυνατόν και για αυτό το θέμα θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 5.00 το απόγευμα συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένο.

Όσο για την επίσκεψη του κ. Κοτζιά την Πέμπτη στα Σκόπια, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να έχει συναντήσεις εκεί με την πολιτική ηγεσία, την αντιπολίτευση και αλβανικά κόμματα της πΓΔΜ, ώστε να συνεχιστούν οι συνομιλίες με σκοπό την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης και σημείωσε χαρακτηριστικά πως:

Πλέον αναμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους. Το σχέδιο έχει συνταχθεί με βάση τις πάγιες διαπραγματευτικές θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, ήτοι σύνθετη ονομασία που θα ισχύει έναντι όλων και για όλες τις χρήσεις, πράγμα που συνεπάγεται και την ανάγκη για τροποποίηση του Συντάγματος στη γειτονική χώρα.

Σχετικά Άρθρα: