X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Βενιζέλος επιτίθεται σε κυβέρνηση: Τελείωσε ο πολιτικός σας χρόνος

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε έντονη επίθεση κατά της κυβέρνησης από το βήμα της Βουλής για τον τρόπο που διαχειρίζεται την υπόθεση της Novartis.

Ξεκίνησε λέγοντας:

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, η σημερινή συζήτηση είναι θεσμικού και αποδεικτικού χαρακτήρα. Η πρόταση των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας θα απορριφθεί με τις δεδομένες ψήφους της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με ό,τι μάλιστα αυτό συνεπάγεται για τις συγκεκριμένες πράξεις και παραλείψεις των τριών σημερινών Υπουργών κατά το άρθρο 86 του Συντάγματος.

Τελείωσε ο πολιτικός σας χρόνος, και ετοιμάζεσθε όχι για την καθαρή έξοδο της χώρας, αλλά για τη βρώμικη δική σας έξοδο από την εξουσία.

Μόνη λύση είναι οι εκλογές. Δεν θα αφήσουμε να θάψουν το μέλλον της χώρας στη λάσπη. Ο αγώνας είναι αγώνας για τη δημοκρατία, σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

Όμως, πολιτικά, σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναγκάζεται να ομολογήσει πανηγυρικά ότι εξαπατά την ελληνική κοινωνία, ότι δεν ενδιαφέρεται για καμία διαφάνεια και για καμία αλήθεια. Παρεμποδίζει πάση δυνάμει την έρευνα για τους δικούς της Υπουργούς Υγείας. Προστάτευσε στις 21 Φεβρουαρίου με δικονομικά τεχνάσματα τον κ. Κουρουμπλή.

Αρνήθηκε και αρνείται πεισματικά κάθε έρευνα για τη γνωστή υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας, όπως αρνείται πεισματικά την κλήση των πρωταγωνιστών της ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, παραβιάζοντας κατάφωρα τον Κανονισμό της Βουλής και ένα από τα ελάχιστα δικαιώματα της μειοψηφίας.

Καθοδήγησε όμως, ως κυβέρνηση, και οργάνωσε τη σκευωρία κατά δέκα πολιτικών προσώπων, όχι τυχαίων, μεταξύ αυτών είναι πρόσωπα που εκφράζουν τη δημοκρατική φιλοευρωπαϊκή αντιπολίτευση, εκπροσωπούν τη χώρα σε ευρωπαϊκούς θεσμούς, συμβολίζουν το κύρος της δικαιοσύνης.

Κυρίως όμως συμβολίζουν, πολλά από τα πρόσωπα αυτά, τον αγώνα της περιόδου 2010-2015 να σταθεί η πατρίδα όρθια, μένοντας μέσα στην Ευρώπη. Είμαστε οι αντίπαλοι των μεγάλων ψεμάτων που σας έφεραν στην εξουσία, κυρίες και κύριοι της πλειοψηφίας, είπε μεταξύ των άλλων ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σχετικά Άρθρα: