X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Βίντεο ντοκουμέντο: Ο νεκρός σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος στην ΕΡΤ

Ο 34 χρονος σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος, πατέρας και σύζυγος, είναι ο νεκρός πλέον χειριστής του μοιραίου Μιράζ 2000-5, που κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ο Γιώργος Μπαλταδώρος, είχε εμφανιστεί στην στρατιωτική εκπομπή της ΕΡΤ Αρετή και Τόλμη, σε αφιέρωμα για τους Φρουρούς του Αιγαίου και είχε μιλήσει για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν στις αποστολές τους, όπως και για το τι κάνουν σε περίπτωση συναγερμού.

Είμαστε σε επιφυλακή. Περιμένουμε πότε θα χτυπήσει το τηλέφωνο για να μας δώσουν οδηγίες. Από τη στιγμή που θα χτυπήσει το τηλέφωνο αυξάνεται η ετοιμότητά μας, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Είμαστε πάντα έτοιμοι. Σίγουρα υπάρχει κίνδυνος, άσχετα αν τις περισσότερες φορές δεν γίνεται τίποτα. Αλλά δεν ξέρουμε σήμερα ή αύριο τι σκοπό έχουν να κάνουν οι απέναντι, έλεγε ο αδικοχαμένος 34χρονος σμηναγός.

Στις περισσότερες περιπτώσεις πηγαίνουμε κοντά και βλέπουμε τι οπλισμό έχουν και τι αεροπλάνα είναι και από κει και πέρα συμμορφωνόμαστε με τις οδηγίες, είχε πει τότε ο Γιώργος Μπαλταδώρος.

Όταν απογειωνόμαστε, πετάμε σε σχηματισμό visual, δηλαδή, βλέπουμε ο ένας τον άλλον και από εκεί και πέρα αναμένουμε τις οδηγίες έλεγε.

Είναι τραγική ειρωνεία για τον αδικοχαμένο πιλότο, το γεγονός ότι όταν επέστρεφε από την αποστολή του στο Αιγαίο, εκείνος ήταν ο επικεφαλής του σχηματισμού που πετούσε σε σχηματισμό visual, με τον δεύτερο πιλότο του Μιράζ 2000…

Καλό ταξίδι Γιώργο Μπαλταδώρο και δύναμη στην οικογένεια σου..

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 12 Απριλίου 2018 18:44

Σχετικά Άρθρα: