X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Βίλια: Λιθοβόλησαν ξενοδοχείο με πρόσφυγες – Video

Επίθεση έκαναν εβδομήντα περίπου κάτοικοι της περιοχής και εισβολή, σε ξενοδοχείο το οποίο φιλοξενεί 88 πρόσφυγες και μετανάστες, στο πλαίσιο του προγράμματος Filoxenia που υλοποιεί ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), στα Βίλια Αττικής.

Επικαλούμενοι πρόσφατη ξενοφοβική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μη γίνουν δεκτοί πρόσφυγες στην περιοχή, οι κάτοικοι των Βιλίων πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο.

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας, φώναζαν συνθήματα εναντίον των προσφύγων που φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο που βρίσκεται στην είσοδο των Βιλίων. Στη συνέχεια άρχισαν να πετούν πέτρες στην πρόσοψη του κτιρίου, που είχε σαν αποτέλεσμα να σπάσουν την τζαμαρία της εισόδου και να μπουν στο ξενοδοχείο.

Οι πρόσφυγες παρακολουθούσαν φοβισμένοι από τα μπαλκόνια, χωρίς να ξέρουν τι θα επακολουθήσει. Ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε κανένα άτομο και υπήρξαν μόνο υλικές ζημιές στο ξενοδοχείο.

Η υλοποίηση του προγράμματος Filoxenia του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, άρχισε να υλοποιείται από το φθινόπωρο. Είναι ένα πρόγραμμα για την προσωρινή φιλοξενία 6.000 θέσεων για ευάλωτα άτομα που ζήτησαν άσυλο και θα υλοποιείται σε ξενοδοχεία που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα.



Σχετικά Άρθρα: