X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Βόλος: Αυτός είναι ο 81χρονος που θώπευε ανήλικη με νοητική υστέρηση

Δίνονται στη δημοσιότητα, έπειτα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 81χρονου ημεδαπού, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση κατάχρησης ανηλίκου που έλαβε χώρα στο Βόλο στις 15 Ιουλίου 2019.

Πρόκειται για τον:

Σιδέρη Ιωάννη του Κωνσταντίνου και της Μαρίας.

Σιδέρης Ιωάννης του Κωνσταντίνου και της Μαρίας, που γεννήθηκε στις 31 Αυγούστου 1938 στο Βόλο.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως 28-10-2019, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί αφενός στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, και δη ανηλίκων που ενδεχομένως συναναστρέφεται, αφετέρου στην εξιχνίαση και άλλων παρόμοιων εγκλημάτων σε βάρος άλλων ανηλίκων, μέσω της τυχόν αναγνώρισής του από αυτούς.

Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, στους αριθμούς κλήσης 24210 – 76957 και 24210 – 76951. Υπενθυμίζεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Το χρονικό της υπόθεσης

Κατά την απολογία του ο 81χρονος, αρνήθηκε ότι θώπευσε την ανήλικη μέσα από το εσώρουχο της, λέγοντας πως της έπιασε μόνο το χέρι και κατηγόρησε τον μάρτυρα ότι λέει ψέματα. Από την πλευρά του ο 58χρονος, ισχυρίστηκε πως οι κινήσεις του προς το παιδί του προέρχονταν μόνο από πατρική αγάπη και δεν περιείχαν κάτι το πονηρό. Παράλληλα είπε πως δεν υπήρχε περίπτωση να «κάνει πλάτες» στον ηλικιωμένο ώστε να πειράξει το παιδί του.

Η ποινή που προτάθηκε από τον εισαγγελέα για τον 81χρονο ήταν τρία χρόνια φυλάκιση, αλλά μετά από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του άνδρα, του αναγνώρισαν το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, μειώνοντας κατά ένα έτος την ποινή.

Η εισαγγελική πρόταση για τον 58χρονο ήταν θετική, αφού όπως είπε στην αγόρευση του τα στοιχεία που προέκυψαν δεν έδειξαν ότι τέλεσε την πράξη για την οποία κατηγορούνταν, ενώ δεν αποδείχθηκε κάτι τέτοιο και από την ακροαματική διαδικασία.

Στην αγόρευση του ο εισαγγελέας της έδρας, πρότεινε την αθώωση του 58χρονου, καθώς δεν φάνηκε πως οι χειρονομίες του περιείχαν δόλο, ενώ συνεχάρη τον μάρτυρα για το θάρρος του να καταγγείλει το γεγονός στις Αρχές.

Όσο για τον 81χρονο, ο εισαγγελέας τόνισε ότι επανέλαβε πολλές φορές την πράξη του, χαϊδεύοντας τη μικρή σε επίμαχο σημείο του σώματος της, κάτι που αποδεικνύει ότι είχε πλήρη δόλο.

Καταλήγοντας ζήτησε την ενοχή του ηλικιωμένου με το άρθρο 342 του Π.Κ. (κατάχρηση ανηλίκου), και την αθώωση του πατέρα.

Πρέπει να σημειωθεί πως ο 58χρονος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, καθώς είναι τυφλός σε ποσοστό 90%, και έχει προβλήματα ακοής, ενώ και η σύζυγος και μητέρα του παιδιού εργάζεται σε υπηρεσία του Δημοσίου ως ΑμεΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το magnesianews, ο 58χρονος έκανε παρέα με τον 81χρονο εδώ και δυο περίπου χρόνια και είχαν πάει με το αυτοκίνητο του 81χρονου για καφέ, καθώς ο πατέρας της ανήλικης δεν είναι σε θέση να οδηγεί και δεν έχει δίπλωμα αυτοκινήτου.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 1 Σεπτεμβρίου 2019 13:31

Σχετικά Άρθρα: