X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Βόλος: Πολύτεκνη μητέρα ζητά να πάρουν τα παιδιά της λόγω φτώχειας

Ερωτήματα για το που θα οδηγήσει η φτώχεια στις ημέρες μας, δημιουργεί η περίπτωση της μητέρας από τον Βόλο. Πληροφορίες που δίνουν οι αρχές, τα τελευταία δύο χρόνια έχουν συμβεί και άλλα παρόμοια περιστατικά στο νομό Μαγνησίας.

Η 30χρονη μητέρα τεσσάρων παιδιών, απευθύνθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου, για να ζητήσει την αφαίρεση της επιμέλειας των δύο από τα τέσσερα παιδιά της, λόγω του ότι η οικονομική της κατάσταση δεν της επιτρέπει να τα συντηρήσει.

Η μητέρα αυτή είναι άνεργη και όπως δήλωσε, φιλοξενείται στο σπίτι της μητέρας της εκείνη και τα παιδιά της και το επίδομα πολυτέκνου που λαμβάνει δεν της επιτρέπει να συντηρήσει όλη την οικογένεια της.

Η διαδικασία σύμφωνα με την σύσταση της λειτουργού της Εισαγγελίας Βόλου στην μητέρα, είναι ότι εφόσον θέλει να της αφαιρεθεί η επιμέλεια των ανηλίκων παιδιών της, θα πρέπει να κάνει τη σχετική αίτηση που προβλέπει η διαδικασία και να εξεταστεί από το δικαστήριο.

Επίσης θα πρέπει να βρεθεί συγγενικό της άτομο πρώτου βαθμού, για παράδειγμα όπως η μητέρα της, που θα αναλάβει την επιμέλειά των παιδιών της. Τα δύο παιδιά είναι ηλικίας 13 και 14 ετών.

Σχετικά Άρθρα: