X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Βουλή: Μεταβιβάστηκε η δικογραφία για τη συνομιλία Πολάκη – Στουρνάρα

Ανάμεσα στις δικογραφίες που μεταβιβάστηκαν σήμερα στη Βουλή από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ήταν και η υπόθεση της συνομιλίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη με τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα. Η συνομιλία, είναι αυτή που αφορά το δάνειο του Παύλου Πολάκη.

Η διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών που σχηματίστηκε μέσα στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, γίνεται λόγω της βουλευτικής ιδιότητας του κ. Πολάκη και θα αποφασιστεί εάν γίνει άρση ή όχι της ασυλία του για το κακούργημα (σήμερα) της παράνομης καταγραφής τηλεφωνικής συνομιλίας (άρθρο 370Α παρ.1 ΠΚ).

Στόχος της εισαγγελικής έρευνας, είναι η διερεύνηση της ενδεχόμενης καταγραφής της συνομιλίας μεταξύ Παύλου Πολάκη και Γιάννη Στουρνάρα, σχετικά με το επίμαχο δάνειο που έλαβε ο υφυπουργός Υγείας από την ATTICA BANK και να έγινε χωρίς συναίνεση, σύμφωνα με τον Γιάννη Στουρνάρα.

Ο Παύλος Πολάκης, αρνήθηκε από το βήμα της Βουλής την ηχογράφηση της συνομιλίας του με τον Γιάννη Στουρνάρα. «Πού είπα εγώ ότι ηχογράφησα. Εγώ επιβεβαίωσα το δημοσίευμα», δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας.

Σχετικά Άρθρα: