X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Να βγει έξω ο Τούρκος φώναζαν χρυσαυγίτες σε θερμό επεισόδιο στη Βουλή

Πρωταγωνιστές σε θερμό επεισόδιο στη Βουλή, ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής, κατά την κεκλεισμένων των θυρών ενημέρωση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και του υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου Νίκου Χριστοδουλίδη, σχετικά με τις προκλήσεις των Τούρκων έναντι της Ελλάδας.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, σύμφωνα με παριστάμενους στη Βουλή, φώναζε έξαλλος: Να βγει έξω ο πράκτορας. Να αποχωρήσει ο Τούρκος!, αναφερόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά, που εκλέγεται στην περιφέρεια Ροδόπης.

Φώναζε πως δεν είναι δυνατόν να έχουμε κλειστές τις κάμερες και να έχουμε μέσα Τούρκο βουλευτή, απαιτώντας την αποχώρηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κασιδιάρης ήταν έξαλλος και οι φωνές του ακουγόντουσαν έξω από την αίθουσα, με τους άνδρες της ασφάλειας να είναι έτοιμοι να μπουν στο χώρο που γινόταν η συνεδρίαση. Αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί η συνεδρίαση για πέντε λεπτά, ώστε να πέσουν οι τόνοι.

Ακόμα και έξω από την αίθουσα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής συνέχισε να υποστηρίζει αυτά που είπε και μέσα στην αίθουσα.

Υπήρξε παρέμβαση από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο, που κατηγόρησε τον Ηλία Κασιδιάρη ότι παίζει το παιχνίδι της Τουρκίας, ζητώντας να παραγραφεί η αναφορά από τα πρακτικά. Με τον κ. Κουμουτσάκο, συμφώνησε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Νέα Δημοκρατία θα ζητήσει να γίνει νέα συνεδρίαση εφ όλης της ύλης, λόγω του ότι στην ατζέντα της συζήτησης, δεν συμπεριελήφθησαν τα κρίσιμα θέματα της ονομασίας των Σκοπίων και της Αλβανίας.

Σχετικά Άρθρα: