X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Βούτσης: Έκκληση σε Δ. Καμμένο για παραίτηση από Αντιπρόεδρος Βουλής

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, απηύθυνε δημόσια έκκληση στο ανεξάρτητο πλέον βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένο, να παραιτηθεί από τη θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής διευκρινίζοντας ότι δεν ασκεί εκβιασμό, αλλά πίεση.

Εγώ καλώ δημοσίως και πάλι τον Δημήτρη Καμμένο με βάση και τη συζήτηση στη Διάσκεψη προέδρων που δεν ακούστηκε διαφορετική άποψη. Ο,τι θέλει πολιτικά για οτιδήποτε του έχει συμβεί έχει πολλούς τρόπους να το εκθέσει αλλά να μη συνεχίσει να επιβαρύνει τη Βουλή με την απαίτηση να του γίνει μομφή και μάλιστα πολιτικού τύπου για απόψεις, δήλωσε ο Νίκος Βούτσης.

Στην προηγούμενη Διάσκεψη είχα πάρει πρωτοβουλία ως όφειλα και έθεσα προς συζήτηση το ζήτημα το αντιπροέδρου του κ.Καμμένου με την έννοια ότι πρέπει να διαμορφωθεί μία κοινή αντίληψη γι’ αυτό. Μου είχε στείλει μήνυμα ο κ. Καμμένος την ίδια μέρα που είχε περάσει στο νέο στάτους του ανεξάρτητου ότι αυτονοήτως θα παραιτείτο αμέσως από τη θέση τις επόμενες ημέρες. Είχα καθησυχάσει γιατί ήμουν βέβαιος ότι μόνο μία ερμηνεία μπορούσε να δοθεί ότι οι αντιπρόεδροι είναι εκπρόσωποι των κομμάτων κ ως τέτοιοι μόνο τοποθετούνται άρα δεν μπορεί να παραμείνει ως αντιπρόεδρος αφού άλλαξε το στάτους για το κόμμα που ανήκε γιατί αλλιώς κι η πλειοψηφούσα παράταξη θα μπορούσε να ψηφίσει άλλους.

Ο Δημήτρης Καμμένος άκουσε με προσοχή όσα είπαμε και είχαμε πει χθες να απαντήσει κι ο ίδιος αν θα επέμενε στην παραμονή του στη θέση. Απάντησε δια της τηλεόρασης και γι’ αυτό ήρθα, είμαι υποχρεωμένος από τη στιγμή που ο ίδιος είπε ότι θα επιμείνει να μείνει ως αντιπρόεδρος και να γίνει μομφή για να φύγει.

Δεν ασκώ έναν εκβιασμό. Ασκώ μία πίεση αν καταλαβαίνετε τη διαφορά. Γι’ αυτό δεν λέω και πότε θα γίνει η Διάσκεψη, τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα χρονικά περιθώρια σφίγγουν για τον νυν ανεξάρτητο βουλευτή, καθώς εάν δεν παραιτηθεί τότε η κυβερνητική πλειοψηφία θα ασκήσει τα δικαιώματά της και ότι ο Δημήτρης Καμμένος θα πρέπει να έχει παραδώσει την έδρα του μέχρι την επόμενη Διάσκεψη των Προέδρων.

Εγώ κάνω μία μεγάλη προσπάθεια. Να τεθεί προ των ευθυνών του και να πάρει τις αποφάσεις του. Θα γίνει πάλι Διάσκεψη. Δεν βιαζόμαστε ούτε κανείς μας βάζει ατζέντα. Θα δούμε. Πάντως, οποιαδήποτε πρόταση μομφής, εάν πρόκειται να διατυπωθεί, θα είναι αποκλειστικά και μόνο με το περιεχόμενο που σας είπα. Έχει ένα ντεντλάιν για τον ίδιο τον κ. Καμμένο που έληγε χθες, κατέληξε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 5 Ιουλίου 2018 21:38

Σχετικά Άρθρα: