X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Βρέθηκε το καλάσνικοφ που δολοφονήθηκε ο Βασίλης Στεφανάκος

Ταυτοποιήθηκε το καλάσνικοφ με το οποίο δολοφόνησαν στις 17 Ιανουαρίου του 2018 τον Βασίλη Στεφανάκο, έξω από τα γραφεία της επιχείρησης του στη λεωφόρο Αθηνών στο Χαϊδάρι.

Σύμφωνα με το boatfishing.gr, το όπλο βρέθηκε το Σάββατο 27 Ιανουαρίου στα Λιμανάκια Αττικής στη περιοχή Βουλιαγμένη, και συγκεκριμένα στο πηγάδι, το σημείο που χρησιμοποιούν σχεδόν καθημερινά ελεύθεροι και αυτόνομοι δύτες για προπόνηση.

Ο δύτης, βρισκόταν εκεί μαζί με την παρέα του για να προπονηθεί στην ελεύθερη κατάδυση. Κολυμπώντας στην επιφάνεια, πρόσεξε στο βυθό κάτι που έμοιαζε με ψαροτούφεκο. Άλλωστε, επειδή το όπλο δεν είχε κοντάκι, η πρώτη σκέψη ήταν ότι μάλλον κάποιος υποβρύχιος κυνηγός έχασε το ψαροτούφεκό του. Πλησιάζοντας όμως στο βυθό έμεινε έκπληκτος όταν ανακάλυψε πως πρόκειται για κάτι πιο περίεργο!

Το αυτόματο πυροβόλο τουφέκι ήταν ένα AK-47 ή όπως είναι αλλιώς γνωστό σαν Καλάσνικοφ, που δέχεται σφαίρες 7.62×39mm. Η κατάσταση του όπλου έδειξε πως δεν ήταν πολλές μέρες στο βυθό της θάλασσας. Μετά τις πρώτες φωτογραφίες, αντιλήφθηκαν ότι υπάρχει μεγάλη περίπτωση το όπλο αυτό να έχει χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες και να το πέταξαν στη θάλασσα για να εξαφανίσουν τα στοιχεία. Έτσι βγήκαν από την θάλασσα και ειδοποίησαν τις λιμενικές αρχές.

Το όπλο παραδώθηκε από τους δύτες στο Λιμενικό, όπου και μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, όπου από τη βαλλιστική έρευνα προέκυψε ότι πρόκειται για το καλάσνικοφ με το οποίο δολοφονήθηκε ο Βασίλης Στεφανάκος.

Έγινε έρευνα από την Ασφάλεια Αττικής σχετικά με την υπόθεση, σε όλη την διαδρομή από το Χαϊδάρι έως τα Λιμανάκια, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει υλικό από κάμερες ασφαλείας με τους δράστες.

Επίσης, έρευνες γίνονται από την Αστυνομία για την κλεμμένη μοτοσικλέτα, η οποία χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες για την διαφυγή τους μετά την εγκληματική ενέργεια.

Οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο ότι η δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου, ήταν συμβόλαιο θανάτου από επαγγελματίες εκτελεστές, με πιθανό κίνητρο τις δραστηριότητες του 57χρονου μετά την αποφυλάκισή του ή ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 27 Φεβρουαρίου 2018 11:49

Σχετικά Άρθρα: