X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Βρυξέλλλες σε Ντιμιτρόφ – εξομάλυνση σχέσεων με τους γείτονες

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ, συναντήθηκε εχθές με την εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φρεντερίκα Μογκερίνι καθώς και με παράγοντες της ΕΕ, συζητώντας τα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Οι ιθύνοντες των Βρυξελλών, επισήμαναν στον κ. Ντιμιτρόφ την ανάγκη ομαλοποίησης των σχέσεων που έχουν τα Σκόπια με τα γειτονικά κράτη που μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα, όπως επίσης και τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η ΠΓΔΜ σε σχέση με το Κράτος Δικαίου στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής της προοπτικής.

Οι Βρυξέλλες ενημέρωσαν τον Ν. Ντιμιτρόφ για τα βήματα προσέγγισης των δυτικών Βαλκανίων που θα πραγματοποιήσει ως την άνοιξη η Ευρωπαϊκή Ένωση, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα τη σημασία που αποκτά η εναρμόνιση της ΠΓΔΜ προς τα ευρωπαϊκά δεδομένα, τόσο σε σχέση με τα ζητήματα της εξωτερικής όσο και με τα ζητήματα της εσωτερικής πολιτικής.

Ο κ. Ντιμιτρόφ, αμέσως μετά την συνάντηση έγραψε στο Twitter :

Το μεγαλύτερο πατριωτικό καθήκον της γενιάς μας είναι να φροντίσουμε να πιάσουμε το τρένο της ΕΕ και να διασφαλίσουμε το ευρωπαϊκό μέλλον, τη σταθερότητα και την ευημερία των Μακεδόνων (sic) πολιτών.

The biggest patriotic duty of our generation is to make sure we catch the EU train and ensure European future, stability and prosperity for the Macedonian citizens!.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 26 Ιανουαρίου 2018 03:15

Σχετικά Άρθρα: