X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Χελώνα έγινε βαποράκι κοκαΐνης αξίας 53 εκατομμυρίων δολαρίων

Μια θαλάσσια χελώνα βρέθηκε μπερδεμένη σε πακέτα κοκαΐνης αξίας 53 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Αμερικανική ακτοφυλακή, διέσωσε την χελώνα στις ακτές των ΗΠΑ, σέρνοντας πίσω της πακέτα με κοκαϊνη που άξιζαν εκατομμύρια ευρώ. Ακούγεται περίεργο, αλλά δείτε πως έγινε.

Οι έμποροι ναρκωτικών μετέφεραν με μεγάλες φουσκωτές βάρκες κοκαΐνη, συσκευασμένη σε πακέτα που εξωτερικά ήταν τυλιγμένα αεροστεγώς και δεμένα με σκοινιά. Τους εντόπισε η ακτοφυλακή όμως και έκανε μπλόκο στις βάρκες τους. Εκείνοι, μόλις ενημερώθηκαν ότι το λιμενικό ήταν κοντά, πέταξαν στη θάλασσα τους περίπου 7 τόνους με τα ναρκωτικά και απομακρύνθηκαν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν, για να απαλλαγούν από τις κατηγορίες.

Η ακτοφυλακή, όπως πλησίαζε στην γύρω περιοχή, είδε μία σειρά από τις παραπάνω σακούλες να επιπλέουν και να απομακρύνονται με ταχύτητα. Τα μέλη της ομάδας, είδαν ότι μία αρκετά μεγάλη θαλάσσια χελώνα, ήταν μπλεγμένη με 26 πακέτα ναρκωτικών, τα οποία ζύγιζαν συνολικά 800 κιλά.

Η ταλαιπωρημένη χελώνα, ήταν πληγωμένη στο λαιμό και στα πόδια και δεν μπορούσε να κολυμπήσει με την συνηθισμένη της ταχύτητα, λόγω του βάρους που είχαν τα πακέτα. Ενημέρωσαν τον κυβερνήτη και ξεκίνησαν τη δουλειά, κόβοντας προσεκτικά τα σκοινιά που τυλίχτηκαν γύρω από τη θαλάσσια χελώνα και τελικά την απελευθέρωσαν. Προληπτικά, άπλωσαν 23 μέτρα σκοινιών, για να αποτρέψουν το ίδιο πρόβλημα και σε άλλα θαλάσσια ζώα.

Η χρήση κοκαΐνης και η διαθεσιμότητα στις ΗΠΑ αυξάνεται, σύμφωνα με έκθεση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών που έγινε τον Οκτώβριο, και είναι πιθανό να συνεχίσει να αυξάνεται βραχυπρόθεσμα λόγω της αύξησης της καλλιέργειας κόκας στην Κολομβία. Επειδή το φάρμακο συνήθως μεταφέρεται δια θαλάσσης από την Κολομβία, τη Βενεζουέλα και τη Δομινικανή Δημοκρατία, το λιμενικό σώμα πραγματοποιεί τακτικές περιπολίες γιατί έχουν δει αύξηση του λαθρεμπορίου κοκαΐνης.

Αυτό είναι ένας ακόμη κίνδυνος για τις θαλάσσιες χελώνες, τα περισσότερα είδη των οποίων απειλούνται τουλάχιστον στο φυσικό τους περιβάλλον. Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Πανεπιστήμιο του Exeter ανακοίνωσε τα αποτελέσματα μιας παγκόσμιας έρευνας που διαπίστωσε ότι εκατοντάδες ζώα πεθαίνουν κάθε χρόνο αφού μπλέκονται στην πλαστική ρύπανση των ωκεανών.

Οι λιμενικοί, έπαιρναν μέρος στην άσκηση Μαρτίλο, μια πολυεθνική προσπάθεια που ξεκίνησε το 2012 για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου ναρκωτικών κατά μήκος των παράκτιων διαδρομών της Κεντρικής Αμερικής. Η κοκαΐνη που βρέθηκε στην χελώνα, ήταν μία μικρή ποσότητα από την τεράστια που υπήρχε στις βάρκες. Το πλήρωμα, τουλάχιστον αυτούς που μπόρεσαν να συλλάβουν, ήταν 24 άτομα και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 23 Δεκεμβρίου 2017 23:43

Σχετικά Άρθρα: