X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Χίος: Μπασκέτα στο Βροντάδο έπεσε και σκότωσε 19χρονο

Τραγικός θάνατος 19χρονου νεαρού αγοριού από το Μαρούσι από πτώση μπασκέτας, σημειώθηκε σε ένα ξεχασμένο αθλητικό χώρο στη Δασκαλόπετρα της Χίου, χθες Κυριακή το βράδυ λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Ο 19χρονος, βρισκόταν στη Χίο με την οικογένεια του για διακοπές και θέλησε να επισκεφτεί με τέσσερις φίλους του το μικρό γηπεδάκι στην περιοχή της Δασκαλόπετρας, για να παίξουν μπάσκετ. Εκεί όμως η μοίρα επιφύλασε άσχημη κατάληξη για τον νεαρό, όταν η μπασκέτα αποκολλήθηκε από την τσιμεντένια βάση της στο έδαφος, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στο κεφάλι του παιδιού, το οποίο έπεσε αιμόφυρτο στο έδαφος.

Το νεαρό παιδί μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Χίου για την παροχή πρώτων βοηθειών, αλλά παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, ο άτυχος 19χρονος υπέκυψε στις βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που είχε υποστεί.

Κατόπιν αυτοψίας στο χώρο μετά το πρώτο φως της ημέρας, διαπιστώθηκε ότι η μεταλλική βάση που συγκρατούσε την μπασκέτα ήταν σκουριασμένη και είχε τοποθετηθεί μόλις μερικά εκατοστά στο έδαφος. Η βάση ήταν σκεπασμένη απλώς με λίγο μπετόν, που ήταν απίθανο να κρατήσει την μεγάλη μπασκέτα που ήταν κατασκευασμένη από σίδερο και τοποθετήθηκε στο γήπεδο της Δασκαλόπετρας.

Έχουν αρχίσει ήδη έρευνες για να βρεθεί ο εργολάβος που πριν από 20 χρόνια είχε τοποθετήσει την μπασκέτα τόσο πρόχειρα και κυριολεκτικά στον αέρα, στο γήπεδο που έπαιζαν παιδιά, αν η τοποθέτηση έγινε με βάση τους κανόνες ασφαλείας και ποιος ήταν τότε ο δήμαρχος της Χίου.

Ελεύθερος ο δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς, μετά το δυστύχημα

Ο δήμαρχος της Χίου Μανώλης Βουρνούς, αφέθηκε ελεύθερος από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου, η οποία διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης καθώς και πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια και οι συνθήκες του χθεσινοβραδινού δυστυχήματος με τον θάνατο 19χρονου από πτώση μπασκέτας σε αθλητικό χώρο στη Δασκαλόπετρα της Χίου.

Ο δήμαρχος είχε προσαχθεί στην εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας. Όμως, κρίθηκε ότι για τον συγκεκριμένο χώρο δεν είναι υπεύθυνος ο ίδιος και κατ’ επέκταση ο δήμος Χίου, αλλά η τοπική κοινότητα. Ο κ. Βουρνούς είχε παρουσιαστεί τα ξημερώματα -μετά τη δημοσιοποίηση του τραγικού συμβάντος- αυτοβούλως στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, αναλαμβάνοντας την ευθύνη του γεγονότος.

Ο νεαρός βρισκόταν με την οικογένεια του στη Χίο για διακοπές.

Η μπασκέτα δολοφόνος στη Δασκαλόπετρα Χίου, που σκότωσε τον 19χρονο χθες λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Σχετικά Άρθρα: