X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Τουρκία: Γιλντιρίμ – Ο Τσίπρας γιατί δεν αναφέρεται στους 8 Τούρκους?

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, αναφέρθηκε την Δευτέρα στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και το συσχέτισε με των 8 Τούρκων αξιωματικών που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 στην Τουρκία.

Ο Γιλντιρίμ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη διάρκεια της επίσκεψης του στο Αφγανιστάν, αναφέρθηκε και στο ζήτημα αυτό, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak και είπε χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα έχει γίνει καταφύγιο πραξικοπηματιών.

Γιατί (ο Αλέξης Τσίπρας) δεν αναφέρεται σε αυτό το ζήτημα; Πραγματοποίησαν (οι 8) ένα πραξικόπημα στην Τουρκία. Σκότωσαν ανθρώπους και έβλαψαν τη χώρα. Τώρα δικάζονται αυτοί οι (Έλληνες) στρατιώτες. Το νομικό σύστημα της χώρας θα κάνει αυτό που πρέπει. Δεν μπορούμε να παρέμβουμε στη δικαστική διαδικασία, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Σημειώνεται, ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης που συνελήφθησαν την 1η Μαρτίου στις Καστανιές του Έβρου για παράνομη είσοδο στην Τουρκία, κρατούνται ακόμα στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Σχετικά Άρθρα: